Един от най – романтичните стилове в интериора е рустикалният. Обикновено като такъв си представяме жилище със старинно излъчване, селски вид и повечето хора смятат, че е подходящ за извънградската къща. Което не е съвсем така, защото рустик стила се съчетава перфектно с друго архитектурни направления и може да присъства както от съвременния до индустриалния стил като елемент или акцент.

Основните елементи на рустика са дърво, камък и метал, много орнаменти, плетени кошници, глинени съдове, мебели от юта или ратан. Да обзаведете или добавите малко от рустик стила е много лесно и както вече споменахме, благодарение на романтиката, която носи, е идеален за спалнята, пише Idei.bg.

Ако ви предстои ремонт или освежаване на спалнята, вижте няколко идеи за това, как да внесете рустик излъчване.

Заменете вратата (или една от вратите) с плъзгаща, тип оборска. Това ще трансформира стаята и ще й придаде изключително излъчване.

Добавете отделни елементи. В тази спалня собствениците не слагат стандартните нощни шкафчета от спален комплект, а избират две различни, купени от антикварен магазин.

Стена акцент. Въпреки, че неутралните цветове властват в рустика, синьото добавя щипка свежест. Впечатление прави тук обаче тапетът, който имитира дървени дънери и внася усещане за топлина и уют.

Дървена стена. Уют и топлина са двете ключови характеристики на една рустик спалня. В това модерно помещение дървената стена добавя именно това и се превръща във фокусна точка.

Тази модерна на пръв поглед спалня има всички елементи на рустик стила, но в осъвременен вариант – дървената стена е боядисана в бяло, облегалката на леглото и въглавниците кореспондират и добавят романтика, а ракитеното огледало придава стилна бохемска атмосфера.

Като в хижа. Тези две спални са доказателство, че дървото е вечен и непреходен материал. С правилното планиране и красиви аксесоари, то е идеално и за детската, и за младежката стая.

Палети и тухла. Рустик стилът е подходящ и за най – малката спалня. Собственичката на тази стая залага на легло от палети, което издига над земята. Тухлената стена кореспондира с цялостния вид.

Вижте и още идеи за спални с рустик елементи: