Пълната промяна на вида на кухнята е възможно да направим много бързо, без да ни струва куп пари и по уникален за нас начин. Как ли? С помощта на боя. На пазара днес се предлага огромно разнообразие от цветове и покрития (мат или гланц), бои с ефект (например състарено дърво, имитация на мрамор). Това означава, че всичко, което трябва да направите е да изберете любим нюанс, да отделите два – три дни и да пребоядисате шкафовете. така дори и  най – старата и скучна кухня ще заживее нов живот.

Подобни проекти са подходящи не само за градския апартамент, но и ако имате къща на село, живеете под наем или просто търсите разнообразие в интериора, пише Idei.bg.

Преди да започнете да боядисвате е добре да направите пробна вратичка или страничен плот, за да видите как ще изглежда боята след като изсъхне. Различните материали абсорбират различно боята и цветът, който виждате в кофата може да се окаже не толкова наситен, колкото бихте искали. След като намерите искания цвят, разкачете вратичките, махнете дръжки и панти и започнете вашия проект.

Разбира се, не е необходимо да боядисвате цялата кухня. може да се ограничите до долен или горен ред шкафове, само вътрешността  на някой шкаф или на отделни елементи. Всичко е въпрос на лични предпочитания и вкус.

А ние ви предлагаме няколко идеи за кухни, претърпели промяна с помощта на боята.

Боядисайте вътрешността на шкафа

Синьо на плота, тавана и вътрешността на шкафовете

Два контрастни цвята, а гърбът е свързващият елемент

Боядисайте гърба

Столовете са фокусната точка тук

Един по – различен остров

Синьото е свързващ елемент в тази кухня

Преобразете мебелите

Място за бележки и рисунки