На 18 ноември тази година предстои да бъде избрана новата Мис България 2017. Това е 28-мото издание на престижния конкурс за красота. След проведените регионални конкурси в 25 малки и големи градове в цялата страна до финала достигнаха 20 претендентки от София, Бургас, Варна, Монтана, Созопол, Пловдив, Враца, Хасково, Силистра, Стара Загора, Велинград и други.

В конкурса Мис България по регламент могат да участват неомъжени българки между 17 – 25 години. Конкурсът ще протече в четири тура: атрактивен флашмоб с препратки към социалната кауза на конкурса, тур по бански костюми, тур с колекция официални тоалети на Стоян Радичев, полуфинал и финал.

Миналогодишната победителка Габриела Кирова ще има честта да връчи короната на най-красивата българка за 2017 година. Габи се представи достойно на световния финал Мис Планет 2016, спечелвайки титлата Вицемис Планет 2016, пише actualno.com

"Реалност от илюзии" е тазгодишната социална кауза на конкурса, която насочва мислите на младите хора към заблудите и опасностите при общуването в социалните мрежи и интернет.

В журито тази година освен светски личности, бизнесмени и партньори ще се включат и четири бивши носителки на титлата - Наталия Гуркова, Елена Ангелова,Марина Войкова и Габриела Кирова. Победителките ще представят страната ни на Miss Planet, Miss Globe и Miss Bikini International.