Плотовете са едно от най-ценните места в една кухня. Те са не само място за готвене, но и като допълнително пространство за съхранение на ежедневните вещи и продукти. Ако разполагате с малък плот, не се отчайвайте. Има начин да се възползвате от него.

Ето няколко идеи.

1. Изберете красиви кутии/ буркани.

Ако сте запален сладкар, за вас ще е добре да подредите най – често използваните продукти на плота, за да са ви под ръка. Или ако сте с малко дете, буркан корнфлейкс за сутрешната закуска, е добро решение. Изберете прозрачен буркан, за да виждате какво има вътре или непрозрачни кутии с красиви етикети, пише Idei.bg.

2. Групирайте сходни предмети

В тази кухня собственичката подрежда няколко дървени дъски, изправени до гърба, създавайки усещане за сплотеност. Или съберете на поднос оцет, зехтин, подправки, за да придадете естетика.

3. Превърнете чекмеджетата в полезен органайзер

Когато пространството за плота е ограничено, използвайте чекмеджетата и шкафовете, за да държите някои по – дребни вещи като ножове, белачка, а защо не и малки бурканчета с подправки.

4. Закачете релса.

Дори и да нямате достатъчно място в шкафовете, не е извинение за претрупания плот. Сложете релса на страницата на шкафа и закачете там тигани и тенджери.

5. Инвестирайте в красиви уреди

Има уреди, които използваме ежедневно и не е удобно да ги вадим постоянно. Затова инвестирайте в красиво изглеждащи тостер или кафемашина. Така ще придадете напълно нов вид на плота.

6. И изберете прибори, които да съвпадат.

Ако съхранявате кутии, шпатули и други инструменти в кутия близо до печката, изберете такива, които изглеждат добре в група, за да създадете усещане за нещо общо, дори когато не са. Ако можете да съчетаете любимите си прибори да съответства и уредите, тогава няма да сбъркате.

7. Възползвайте се от кухненския гръб

Не пренебрегвайте кухненския гръб и закачете на него релса. Там може да сложите чаши или малки кошнички.