Полицейско управление в Къцтаун, Пенсилвания, търси доброволци, които да консумират алкохол "до степен на пълно опиянение", съобщава американското онлайн издание United Press International. Доброволците ще участват в обучителен курс за полицейски служители, който ще подобри уменията им при провеждане на проверки за употреба на алкохол на шофьорите.

Полицейското управление в Къцтаун се нуждае от трима души, на възраст между 25 и 40 години, които ще участват в различни предварително режисирани ситуации.

Те ще трябва да са на разположение на 4 април тази година между 14:30 и 19:00 часа местно време, се казва още в обявата на полицията, публикувана на Facebook страницата на управлението. Доброволците трябва да са с чисто криминално минало. 

Важно уточнение е, че консумираният алкохол ще бъде осигурен от органите на реда, но "отработеното" време няма да се заплаща. Полицейските служители съветват доброволците да се уговорят с някого, който ще се погрижи за тях след учението и ще ги закара до вкъщи.

Само за един ден обявата на полицията от Къцтаун събра няколкостотин коментара и беше споделена над 1000 пъти. Много от потребителите задават допълнителни въпроси, като например дали начинанието ще се брои за общественополезен труд и дали ще има зона за зрители.

Други пък изразяват мнение, че възрастовото ограничение е открита форма на дискриминация и трябва да бъде премахнато.  

Източник: Profit.bg