Хората, които често пътуват със самолет, вероятно са доста добре запознати с повечето факти и правила около полета. Всички дребни подробности около един пътнически полет са интересни обаче за тези, които летят доста по-рядко. 

Ако ви предстои пътуване със самолет, то вижте няколко важни съвета:

1. Не пускайте водата преди да станете от тоалетната

Много хора пускат водата в тоалетната преди да са станали от нея. В това няма нищо лошо, ако сте си вкъщи. Но ако направите това в самолета, рискувате да попаднете в доста неприятна ситуация. Тоалетните в самолетите са вакуумни и използват много малко вода.

2. Всеки самолет може да лети за кратко дори и само с един работещ двигател

Ако сте на борда на самолет и някой от двигателите му откаже, не се притеснявайте. Съвременните самолети са така направени, че дори и само с един двигател могат да летят. А пилотът разполага с определено време, за да кацне.

3. Спасителен изход над пилотската кабина

Преди полет стюардесите винаги съобщават къде се намират аварийните изходи на самолета. Но този, за който не съобщават, се намира над пилотската кабина, пише Dariknews.bg

4. При полет вкусовите ви рецептори се притъпяват

Повечето хора не харесват храната в самолетите, тя им се струва блудкава. Това не се дължи на това, че храната е безвкусна, а на това, че вкусовите рецептори на повечето хора се притъпяват поради налягането .

5. Кислородни маски

Ако поради някаква повреда или друга причина на борда на самолета няма достатъчно кислород, то веднага можете да използвате кислородната си маска. В нея обикновено има достатъчно кислород, който да ви стигне за 15 минути, докато можете да започнете да дишате самостоятелно.