Производителите на британската крафт бира BrewDog обявиха ново бизнес начинание.

През първата половина на 2019 г. те ще открият първия бирен хотел в света. С какво обаче той ще е по-различен от всички останали хотели? С това, че ще се намира в централата на BrewDog в близост до шотландския град Абърдийн, пише Дневник.

Хотелът ще се казва Dog House (Къща за кучета). В него ще има 26 стаи, всяка от които ще разполага с кранове, от които ще тече бира. Дори в баните ще има вградени хладилници, които ще са пълни с пенливата течност. А гледката от стаите ще е към самата пивоварна и работния процес, който кипи в нея.

За целта компанията ще построи изцяло нова производствена база, която ще е разположена в непосредствена близост до старата. Хотелът и пивоварната ще са разпростират върху над 13 хил. кв/м.

"DogHouse е нашият подарък за страстните почитатели на бирата. Посещението нахотела ще е нещо като извършването на поклонничество. Това ще е една бирена нирвана", каза съоснователят на BrewDog Джеймс Уат.

BrewDog е една от най-популярните крафт бири във Великобритания. Компанията е създадена през 2007 г. Целта пред производителите е да открият пивоварни и в Австралия и Китай. Планира се и откриването на 15 заведения за крафт бири в Обединеното кралство, както и създаването на специален телевизионен канал за производство на бира.