Мачовете от Световното първенство вече са в разгара си, а вечерите на мнозина минават пред телевизорите. Дори и за тези мъже, които не са върли футболни запалянковци, срещите между национални отбори предизвикват фурор. По стара традиция вечерите на пловдивчани стават по-бурни и наситени откъм емоции, а за много от домакините - монотонни.

Разбира се, в 21-ви век живеят и жени, които са далеч по-запалени по футбола от мъжете си. В съзнанието на повечето обаче думата "мач" бива асоциирана с представата за любимия ни, излегнал се на дивана с бутилка бира в ръка, докато пълен комплект мръсни чинии търси пътя си към мивката.

Независимо в коя категория сме, има моменти, в които желанието ни да внесем ред внася единствено напрежение. Във вечната борба за дистанционното няма място за компромис, но винаги има алтернатива. А ако не ни идва отвътре да викаме за чужд отбор пред телевизора заедно с любимия, има и далеч по-приятни занимания. 

Отидете на концерт с приятели

Летните жеги са в разгара си, а градът ни е доста наситен откъм събития. Преди броени минути легендата Стинг разтопи сърцата на пловдивчанки за втори път в рамките на две вечери. Интересни концерти, изложби и инициативи се провеждат почти всяка вечер. Моментът е повече от подходящ да се съберете със стара компания или пък с онази приятелка от детството, на която все се каните да се обадите. Ако се боите, че сте се отдалечили прекалено една от друга и може би ще настъпи неловко мълчание, изборът на събитие ще разчупи ледовете. Със сигурност ще има за какво да си говорите!

Разтребете личните си вещи

Чистенето и подреждането рядко попадат в категорията "сплотяващи занимания". Вместо да се борите за дистанционното, спомнете си как все се канихте да изхвърлите старите джинси от гардероба, или пък за забравения шкаф, пълен с вехтории. Ако сте от жените, които са родени домакини, притежавате цялото време на света, за да се "вихрите" в дома си. Ако пък той по-ангажиран с домакинството от Вас, подарете му една вечер, в която може да се отпусне пред телевизора, като разтребите след вечеря и се захванете с ежедневните задачи. Без съмнение, ще ви се отблагодари.

Поканете приятелско семейство у дома

Така нито един от двама ви няма да остана без "съмишленик". Докато мъжете се вълнуват пред екрана, жените могат да се отдадат на сладки приказки и чаша вино. Не е нужно да се делите на "мъжка" и "женска" компания. Направете вечеря, продължете с разговори или някоя игра след края на мача. Можете да превърнете вечерта в истинско забавление с приятели, дори и при наличие на включен телевизор. 

Останете насаме със себе си

Тишината и спокойствието често се превръщат в нещо непознато на домакините. А най-пълноценното време е това, което човек прекарва със себе си. Мачът е в разгара си, а домът ви е епицентър на бурни вълнения? Тогава излезте. Изпратете залеза от върха на някое тепе или се разходете по Гребната база. Опитайте да направите красиви снимки, дори и да не сте на "ти" с фотографията.

Ако отдавна се каните да влезете във форма преди летните почивки, облечете спортния екип и потичайте, или пък покарайте колело. Гарантираме, че ще ви хареса. Ако спортът не е част от режима ни, ето и една възможност да превърнете тренировките в навик ... Все пак, до последния мач остава почти месец. 

Издебнете го "в засада"

Кога за последно ви е виждал с прическа, стилно облекло и високи токове? Оставете мачът да отвлича вниманието му, а вие се отдайте на типично женски процедури. Сложете си малко грим, облечете хубава рокля, направете си прическа. Погрижете се за себе си най-вече заради собственото си самочувствие.

Проявете търпение докато срещата приключи, а след това му предложете романтична вечеря или разходка. Центърът на Пловдив е особено подходящ за целта. Разгледайте творческия квартал, разходете се из Стария град. Дори и да сте заедно от години, трепетите на спонтанните срещи не отминават. Представете си, че все още сте млада двойка и разговаряте повече за интересите си. Оставете го да ви разкаже за мача, независимо колко скучен ви се е сторил. Ще видите, че съвсем не е неприятно, а и ще затвърдите позициите си на "жена мечта".