За да бъдем продуктивни, щастливи, успешни и обичащи, трябва да бъдем заобиколени от положителна енергия.

В натовареното ежедневие се срещаме с много хора, някои от тях посещават дома или офиса ни, настроенията ни се променят според събитията. Всичко това оказва влияние върху енергията край нас.

За щастие има как да въздействаме върху негативите, за да подобрим вибрациите. Споделяме няколко практики от фъншуй, които ще добавят повече хармония в живота ви, пише az-jenata.bg

Фигурка на медитиращ Буда



Поставете в дома си такава фигурка. Тя не само насърчава положителната енергия, но разсейва болката в резултат на неразположение, разсейва негативните енергии и благоприятства физическото и духовно здраве.

Черен турмалин



Черният турмалин „абсорбира“ отрицателната енергия, особено ако гостите в дома ви не са били добре предразположени. Това се случва, защото камъкът улавя негативните вибрации и подобрява настроението. Намалява безпокойството, депресията, предпазва от лоши енергии. Препоръчва се да се постави във всяко помещение и особено там, където има електроника, тъй като тя създава хаотична енергия в дома/офиса. Един път седмично почиствайте защитните камъни, като ги слагате в купа с вода, на слънце, за поне 4 часа.

Вятърни камбанки



Звукът от тях е толкова приятен. Може да ги намерите изработени от керамика, метал, дърво. Някои от тях имат и символи като сърца, монети и други. Когато избирате вятърни камбанки, обърнете внимание и на бройката. Така например 6 и 8 камбанки са най-популярният брой и те увеличават положителната енергия, докато за 5 се счита най-добрата бройка, когато искате да блокирате отрицателната. Поставете ги в дома, градината.

Ароматни пръчици



Градински чай, роза, лавандула, пачули, тамян са сред ароматите, за които се твърди, че са специфични за енергийно прочистване. Но най-ефективен ще бъде този аромат, който на вас ви доставя приятни емоции. Добавете го в дома си под формата на ароматни клечици, пирамиди, които изгарят, ароматна свещ

Свежи цветя



Всяко растение може да бъде полезно за поддържане на положителната енергия в дома. Въпреки това се смята, че особено ефективни в това отношение са лавандула, евкалипт, бял чай. Може да ги отглеждате в саксия или да ги поставите в дома си във ваза. Ако не можете да намерите тези растения, свежи букети от пъстри цветя ще свършат работа.