„Домът е там, където е сърцето.” Къщата се превръща в дом заради хората, чувствата и факта, че са там заедно. Всеки дом говори за личността на своите обитатели. И кой не би искал мястото в дома му да бъде малко по-просторно, светло и уютно? И ако големият дом е мечта на всеки, но не всеки успява да я реализира, какво да правят тези, които обитават малки жилища? Взимат максимума от своето място, като увеличават наличното пространство.

От Bright ви предлага удивителни съвети и идеи, как да извлечете максимума от вашето жилище и да съживите декора с модерен почерк. 

1. Това двуетажно легло е елегантно и спестява място. 

Заменете традиционно легло с това двуетажно бижу, за да създадете така необходимото допълнително пространство в стаята на детето. С минималистичен и модерен дизайн то се комбинира с всеки декор и ще предизвика завист.

2. Вземете най-доброто от двата свята: място за учене и кът за сядане.

Не можете да решите дали искате бюро или диван в стаята? Защо не и двете? С този спестяващ пространство, минималистичен дизайн, можете да имате и двете, а наред с това разполагате с място за съхранение на книги и документи.

3. Играйте с цветове и дизайн.

Използвайте празното пространство на стената и създайте тази уникална зона за съхранение. Съхранявайте книги, спомени, сувенири или каквото и да е друго на този вграден модул. Използването на контрастни цветове подчертава стила и прави стената открояваща се.

4. Използвайте вертикалното пространство, за да удвоите стаята.

Ако живеете в жилище, тип лофт, това е за вас. Легло под тавана е супер решение дори и за най – малката като квадратни метри стая. Използвайте вертикалното пространство, добавете стълби и удвоете наличното пространство в стаята.

5. Бюро, което се удвоява като тоалетка

 

Вместо просто традиционно чекмедже, тази маса може да се повдигне нагоре като капак, а под нея остава място за съхранение. Ако прикрепете огледало в долната част и инсталирате органайзер, ще имате перфектното място за всяка жена.

6. Падащите легла са бъдещето.

Тези легла стават все по – популярни и са предпочитани за едностайни жилища. Само прибирате леглото в стената и го скривате.

7. Стая за три деца.

Три деца в една стая? Да, възможно е! Ако имате подобно легло с две под – легла. Хитри и спестяващо място.

8. Какво се крие под пода?

Фалшив подиум е още едно решение за малката стая. За целта не ви трябва стая с висок таван, просто повдигнете малко пода, а пространството отдолу използвайте за съхранение на багаж.

9. Скрийте под пейката



Пейка с шкаф за съхранение под нея е чудесно решение за детската стая. Детето ще разполага с кът за сядане и ще има лесен достъп до играчките си.

10. По – различна нощна масичка

Какво толкова може да е по – различното в една нощна маса? На пръв поглед нищо. Но не и ако я отворите.

11. Или ... заменете нощната масичка за този плаващ рафт.

Ако нямате място дори и за най – малкия шкаф, все пак решение има - малък плаващ рафт.

Източник: Idei.bg