Най-добрите неща в живота са безплатни! Трудно е да си представим това, особено когато посещаваме един от най-скъпите градове в света. Лондон е скъп град, но предлага великолепни безплатни атракции!

Разходка в Лондон

Ходенето е не само здравословно, но това е един от най-добрите начини да се насладите на забележителностите и атмосферата на всеки град. Можете да изтеглите карта на града и да я използвате за лесна и приятна разходка из английската столица. Ще бъдете изненадани от съкровищата, на които ще се натъкнете - например площад Трафалгар, Лестър Скуеър, Биг Бен.

Безплатен музей

Лондон разполага с едни от най-добрите музеи в света, като най-големите от тях са с вход свободен. Британският музей, Природонаучният музей, Музеят Виктория и Албърт, Музеят на науката, Националният морски музей, Музеят на Лондон и Музея на детството. Първите три музея могат да се видят в едно пътуване, тъй като те са в непосредствена близост един от друг.

Безплатни художествени галерии  

Ако сте любител на изкуството, не бихте искали да пропуснете невероятните галерии на световно ниво. Произведения на най-великите художници в света се помещават в Националната галерия (при Трафалгар Скуеър), където не е нужно да купувате билет. Входът отново е свободен, пише Dama.bg

Безплатни паркове, градини и открити пространства

Някои впечатляващи центрове и градини са отворени за обществено ползване, например Риджънтс парк, който има градина с изумителна колекция от рози. Може да се насладите напълно безплатно на почти всички от големите паркове, където може да си направите пикник, да играете игри, да прекарате известно време с патиците в езерата и да ги храните.

Безплатни забележителности

Задължително трябва да видите забележителностите на Лондон, които са безплатни. Това са сградата на Парламента, река Темза, площад Трафалгар, Бъкингамския дворец (отвън). Можете да се снимате с тези зашеметяващи декори.

Безплатни събития

Някои безплатни събития, които не са за изпускане, са: • Смяната на караула, която се провежда всяка сутрин пред Бъкингамския дворец. • Фойерверки по време на Дивали тържествата. • Карнавалът, който е един от най-големите в Европа и се провежда на улица Карнавал. Той се празнува всяка година през август по улиците на Западен Лондон. Всеки е свободен да се присъедини към честванията.

Безплатни библиотеки

Ако търсите тихо и спокойно място за работа или просто имате нужда да се насладите на някоя хубава книга, някои публични библиотеки са с безплатен вход.

Безплатни вестници

Някои вестници са на разположение безплатно на метростанциите в Лондон. Ако пътувате през нощта, можете да вземете копие точно преди да се качите на превозното средство.