Обзавеждането не е никак лесна задача! Обикновено преди да започнем да се вихрим с ремонти из дома в главата си имаме безброй идеи. Искаме да променим много неща, на теория имаме концепция, но на практика много от нещата се оказват неприложими. И така допираме до съветите на дизайнерите. Една от най-важните стаи в дома е трапезарията.

Някои хора предпочитат да позиционират трапезарията в средата на помещението, да акцентират с масивна маса, столове и пищно осветление. Тази подредба е подходяща за семейната вила или голяма къща в класически стил.

Особено предпочитана идея за трапезария е ъгловата част на кухнята. Този кът може да се повдигне на допълнителен подиум или да се обособи плътно до прозорците, за да има наличие на повече естествена светлина.

Трапезарната част би могла да е решена с маса и столове, пейки и дори пейки-шкафове. Решението за типа мебели в трапезарията трябва да е съобразено с обстановката наоколо и да ви служи максимално функционално, пише grandecor.bg. Задължително е да се следва общата стилистика на помещението, както и близостта на кухненския плот и възможността за лесно сервиране.