Пълнолунието, което настъпва от днес, ще повлияе на цялата предстояща седмица. В същото време новият цикъл между Венера и Марс, който започва на 5 октомври, носи сложни отношения между мъжете и жените. Първоначално ще има астрологични поводи за много конфликти и скандали. Те са породени от влиянието на Нептун, който оказва негативно въздействие на тези връзки. Но след 26 октомври нещата се стабилизират, когато във връзката на Венера с Марс се намесва Юпитер, влизащ в единодействие със Слънцето.

Пълнолунието проявява във външния свят всичко от подсъзнанието - скрити страни, страхове или пък копнежи, зависимости и нужди. Поради тази причина не винаги можем да разберем, че това, което харесваме или не около себе си, е отражение на самите нас.

Как ще усетите пълнолунието, е много индивидуално и зависи връзката ви със собствения ви вътрешен свят. Пълнолунието се случва в знаците Овен - Везни и касае в най-голяма степен отношенията - аз и другите, аз и партньора. По това време се случва и съвпадът на Венера с Марс, квадратиращи Сатурн, затова внимавайте за твърде силни емоции и страсти, които впоследствие поради загубата на баланс да доведат до конфликти или изстудяване и отдръпване.

Да владеете себе си и да носите отговорност за собствените си действия и чувства, означава да не проектирате, защото проекцията върху нещо или някой от външния свят е това, което носи болка. Но тъй като обикновено партньор, от когото се привличате или с когото сте, проявява вашите неосъзнати страни, времето е подходящо да наблюдавате внимателно какво се случва между вас – така можете да разберете много за себе си.

Вижте коя е най-подходящата за вас позиция в отношенията – това е там, където се чувствате в баланс и покой. Пълнолунието прави квадратура и с Плутон - тук се подчертава необходимостта от трансформация и промени, както и освобождаване от това, което ни прави зависими, пише novini.bg. Възможно е да се преживее по-кризисно, за това занимания с йога и медитации, както и всякакви духовни практики ще ви подкрепят в този процес на пречистване.

През настоящия период акцентът е върху Везните, които са свързани с хармонията и намирането на верния баланс – точката, в която няма добро и лошо, а всичко е просто такова, каквото е. Тази точка обаче е динамична, а не фиксирана и иска постоянно себеразвитие и промяна.

Времето около пълнолунието е добро за стартиране на диети, медитации, молитви, йога и водни процедури, както и всякаква работа, която насочва градивно енергията и позволява да я владеете, за да не се проявява хаотично и стресиращо както за вас, така и за околните.