Ако досега сте смятали, че силният пол е този, който кръшка повече, трябва да преосмислите мисленето си. Защото проучване разкри шокиращата истина - съвременните жени изневеряват не по-малко от мъжете!

Според сайта Инфиделити фактс 57 процента от мъжете признават, че са изневерявали на своя партньорка. Оказва се, че жените не изостават - 54 процента от тях са слагали рога на съпруг или приятел. От сайта отчитат, че в крайна сметка 53 процента от браковете завършват с развод, като за основна причина се смята именно изневярата. Интересното обаче е, че по-често дамите - 71 процента от тях, инициират разтрогването на брака.

Съдейки по резултатите от допитването, вече не само жените трябва да държат "под око" склонните си към кръшкане партньори, но и мъжете трябва да повишат бдителността си. Предишни проучвания са показали, че представителките на нежния пол най-често изневеряват, защото им липсва внимание и се чувстват недооценени.

Вижте кои са потенциалните кръшкачи:

1. Почитателите на социалните мрежи

Ако установите, че партньорът или партньорката ви постоянно "вършее" във Facebook или Twitter, трябва да сте особено бдителни, тъй като тези хора са склонни да се "заиграват". Следете колко време прекарват половинките Ви в социалните мрежи, тъй като това може да предопредели края на връзката. Според проучване на специалисти от университета на Мисури колкото повече време прекарва даден индивид в социалните мрежи, толкова по-често в отношенията му с партньора възникват конфликти, които могат да доведат до изневяра, раздяла и развод.

2. Хората, които вече са изневерявали

Вълкът може и да смени кожата си, но не и нрава си. Ако някой е кръшнал веднъж, вероятността да го направи отново е голяма. Изследване на специалисти от университета на Южна Алабама показва, че представителите и на двата пола, които са изневерили в предишна връзка, е по-вероятно да кръшнат и в следващата.

3. Мъжете, чиято възраст завършва на 9

С наближаването на кръгла годишнина при представителите на силния пол се наблюдава повишена склонност към кръшкане, според данни на базирания в Канада сайт за запознанства на семейни и обвързани хора "Ашли Медисън". Проучване е установило, че има по-голяма вероятност мъже на определена възраст - най-често на 29, 39, 49 или 59 години, да станат потребители на сайта, търсейки афера извън брака или сериозната си връзка.

4. По-богати мъже и по-бедни жени

Състоятелните представители на силния пол и закъсали за пари дами са по-склонни да изневеряват. За богатите мъже парите означават власт. Властта на свой ред ги прави по-уверени в способността да привличат жените и съответно по-склонни към "заигравки". От друга страна за закъсалите за пари дами изневярата се оказва своебразно средство за изкачване по генетичната или финансова стълбичка.