Плажовете са място за почивка и забавление, съществуват обаче места, които привличат и с необикновенна красота. Това са места, на които всеки почитател на снимките или професионален фотограф е способен да припадне от преумора. Невероятно красиви и заслужаващи кадър след кадър:

Стъкленият плаж

Това екзотично място е формирано стихийно от натрупалите се отпадъци по крайбрежието. Дълго време боклукът отблъсква обществото, но след време резултатът е повече от удивителен.

Сходен плаж се появи в Калифорния през 2002 г. Той влезе в състава на националния парк Маккеррихер.  

Тайният плаж

Архипелагът Мариера включва много острови, които през 2008 г. са определени от ЮНЕСКО за част от списъка на най-важните биосферни резервати.

Повод за това са уникалните пещери, тунели и богатата фауна. На един от необитаемите острови се намира плаж, който е скрит от очите на непосветените.

Подводният плаж

Плажът Света вода е разположен в североизточната част на Галисия, на брега на Бискайския залив.

Геометричните правилни 30-метрови арки „израстват“ от водата, наподобявайки романтично настроени хора край църковна сграда.

За почитателите на фотографията това място е истински рай.

Топлият плаж на Севера

Ирландският плаж Нойтхолвик е разположен на 63-ия паралел. Въпреки това той е подходящ за плажни процедури. Температурата на водата в лагуната обикновено не превишава 10 градуса.

Плаж със самолети

Остров Сен Мартен има доста ограничена площ. Само 87 кв. км. Животът тук обаче не спира.

Има жилищни сгради, неголямо производство, а също така и летище. То е едно от най-опасните в света. Намира се в непосредствена близост до плаж, на който се припичат туристи.

Зеленият плаж

Аборигените наричат плажа Папалокеа – „Хавайския диамант“. Намира се в южната част на Големия остров.

Предлага отлични условия за почивка. Морето е топло, а пясъчното крайбрежие – широко. Тук ще забележите, че пясъкът на места е зелен. Той е с вулканичен произход.

Плажът с мидичките

Рай за любителите на мидички и всякакви други раковинки и морски дарове. Плажът се намира в Западна Австралия.

Става дума за тънка ивица с дължина 120 км. За периода на своето съществуване се е покрил с огромен слой раковинки и мидички от различни морски видове.

Плаж от юрския период

Редом до неголемия град Лайм Реджис се намира плаж, който е истинска изложба под открито небе на вкаменелости. Крайбрежната ивица крие в себе си милиони екземпляри амонити, които са свидетели на времето на динозаврите.

Соленият плаж

Голяма част от солта в Русия се добива от езеро в област Астрахан. Местността край езерото Баскунчак се отличава с красив ландшафт.

Самото езеро е с концентрация на сол по-ниска от тази на Мъртво море, но в него е невъзможно да се потъне. Често хората лежат на водата, слагат в ръцете си ноутбук и гледат филми, докато се носят блажено.

Горещият плаж

На Северния остров в Нова Зеландия се намира плаж, който ежегодишно се посещава от над 700 000 души. Територията не се отличава с естетически любопитен вид или особеност на водата.

За окото най-привлекателни са отливите – под земята текат термални реки, които носят гореща вода в океана.

Източник: Profit.bg