Венера и Юпитер днес образуват хармоничен аспект, което ще бележи денят като благословен. И да има тъга и страдания, те ще са кратковременни. Днес е време за любов, за срещи, за обществени мероприятия, финансови сделки, благотворителна дейност, за нови познанства, пише астрологът Ивелина Пенчева в хороскопа за днес.

„Ще се размърдат музите и ще посетят своите любими поети, художниците и музикантите. Благоприятно е за финансови операции, а защо не си опитате късмета на някакви игри, тото, лотария? Днес може ужасно да ви се прииска нещо сладичко или да ви увлече хапването. Внимавайте! Килограмите сега много лесно се трупат“, предупреждава астрологът.

„Луната е в знак Рак. Проявлението на Луната в този период се характеризира със загриженост и взаимна отдаденост, с капризи, неустойчиво настроение и претенции от неоправдани очаквания. Луната в кардинален знак носи потребителски характер и ако в такъв ден получите грижи, внимание, подарък, то непременно също трябва да се „разплатите”. Външните събития отстъпват на втори план, а на първо място се оказва нашият вътрешен свят. Повишава се чувствителността, ставаме по-емоционални, възприемчиви и раними“, добавя Ивелина Пенчева.

„Нежелателно е да се отправят критики и да се предявяват претенции. Уязвими са стомахът и млечните жлези. Уязвим е и дванайсетопръстникът. Не трябва сега да се правят никакви операции в тези области. Добре е за вадене на зъби“, уточнява астрологът.

„Символ на 25-я лунен ден, който започва в 01:37 часа, са два съда с жива и мъртва вода, символизиращи енергията и живота от едната страна и загубата на енергия и смъртта от друга. Днешният ден е на астралното очистване и пробуждане на живота. Препоръчва се в този ден да поискате милост от вашия Ангел Хранител. Всичко, което се случи в днешния ден, може да се нарече „много шум за нищо”. Постарайте се да се успокоите и спокойно да размислите върху ситуацията“, съветва Ивелина Пенчева. Може да ви подтикват към активни действия, но по-скоро нито полза, нито смисъл в тях има, добавя тя.

„25-ят лунен ден е ден на пасивността, усамотението и покоя. Не търпи суетата. Не е толкова важен видът на дейностите, а темпът на работа. Действайте равномерно. Не хвърляйте напразни сили, не правете излишни движения. Не са препоръчителни контакти и активност. Вслушайте се във вътрешния си глас, размислете върху своето възприятие за света и ще получите нови сили. Нови дела не се започват, но могат да се довършват старите. В нищо не бива да се бърза, а да се проявява повече съобразителност и разум“, съветва астрологът.

„На заболявания възникнали през този ден, трябва да се обърне сериозно внимание, да се окаже помощ, защото нещата могат значително да се усложнят. Родените през 25-я лунен ден са любимци на съдбата и щастието ще ги съпътства до края на живота им“, уверява Ивелина Пенчева.

„В храненето е добре да се ограничите. Четвъртата фаза на Луната способства намалението на теглото, което следва да имат предвид тези, които искат да отслабнат и да останат на диета“, добавя тя.

Според нея, подстрижката сега е крайно нежелателна. „Поставя под заплаха физическото и психическо състояние. Не подлагайте косата на никакви твърди въздействия, защото всяко нарушение на структурата води до влошаване на работата на енергийно-информационното поле“, съветва Ивелина Пенчева.

„Ако през 25-тото лунно денонощие човек сънува лош сън, това означава, че злите сили се опитват да проникнат в душата му. В такъв случай е добре сутринта да си кажете молитва и да се умиете с хладна вода“, добавя астрологът.