PR специалистът Ива Екимова се оплака в профила си във Фейсбук, че непознат човек я заплашва. Той се свързал с нея чрез социалната мрежа и я заплашвал, че ще прати и публикува в медии и сайтове порноклипове с нейно участие, ако тя не се съгласи да се види с него, пише dir.bg. Екимова обяви, че ще алармира ГДБОП за случая.

Ето какво написа тя във Фейсбук:

"Все не вярвах, че извратеняци могат да стигнат до там да изнудват с несъществуващи видеа, които, видиш ли ще пратят в медии и ще качват в някакви сайтове. Хич нямаше да се занимавам с това, но видях, че с въпросния профил (умишлено не го наричам човек), който даже няма профилна снимка, имаме общи "приятели" във ФБ.

Нарочно не го блокирах, за да имам доказателства за изнудването! Няма и да кача снимка, за да не се чувства важен, защото очевидно търси внимание!

Вече съм сезирала органите, които се занимават с това, а следобед ще подам жалба. На хората, които познавам от листата му, ще пиша лично да го блокират или докладват.

Направо не е за вярване, как е възможно! Представете си сега, че на подобно нещо попадне подрастващ, който няма опит с онлайн комуникациите!".