Европейските плажове все още привличат стотици милиони туристи годишно и успешно конкурират най-красивите плажове на Австралия, Америка, Азия и Африка. Средиземноморието още е топ дестинация и в световен мащаб няма друга, която да привлича повече посетители. Вижте списък с най-красивите плажове на Стария континент: 

10. Jaz Beach, Черна гора

Това райско кътче е добре пазената тайна в Черна гора. Намира се в община Будва.

 

9. Bantham Beach, Англия


Англия е известна с лошото време, но въпреки това има невероятни плажове и Bantham Beach е един от тях.

8. Cale Goloritzé, Сардиния, Италия


В Италия има редица красиви плажове, които можете да посетите. Кристалните води и красивата природа наоколо, допринасят за тези невероятни гледки.

7. Voutoumi, Антипаксос, Гърция

Гърция не отстъпва по нищо на останалите крайбрежни ивици в Европа. Voutoumi е един от многото плажове в Гърция, които ще ви впечатлят.

6. Cala Mariolu Baunei, Италия


Друг посещаван и харесван плаж на остров Сардиния е Cala Mariolu Baunei. Той е известен като чудесно място за гмуркане.

5. Rondinara Beach, Корсика, Франция


Това е най-красивият плаж във Франция. С форма на лунен полумесец, плажът привлича с фин пясък и тюркоазени води.

4. Cala Macarella, Менорка, Испания

Често описван като един от най-добрите плажове в света, Cala Macarella е разделен в два парка. Красотата на ландшафта и кристалната вода, го прави толкова впечатляващ и желан от туристите.

3. Praia da Marinha, Португалия


Най-емблематичният плаж в Португалия и дестинация номер 1 за туристите е Praia da Marinha. Красивите скали и дивата природа са магнит не само за европейците, но и за посетители от цял свят.

2. Curonian Spit, Литва


The Curonian Spit е много дълга ивица земя в средата на Балтийско море в Литва. По дължината й се простират и най-добрите плажове в страната.

1. Navagio Beach, Закинтос, Гърция


Най-запомнящият се и невероятен плаж от всички. От няколко години насам Закинтос е топ дестинация и привлича хиляди туристи всяко лято. Той е третият по големина от Йонийските острови, а плажът Navagio Beach оставя туристите без дъх. 

Източник: worth-seeing.com