Уморихте се цветни и пастелни цветове? Не искате вече бяло? Търсите цвят, който да е по – силен, по – смел и да внася малко повече природни елементи? Помислете за кафявото.

Топлият и земен цвят предлага изключително широка гама нюанси - бежово до медно и от кестен до шоколад. Може би си спомняте времето, когато кафявият цвят беше много популярен, но след това като че беше изместен от цветните и весели тонове. Днес той прави своето завръщане и е предпочитан заради неутралността си и възможността да се комбинира с  много цветове.

На кафяво може да заложите във всяка стая и където и да го изберете, няма да сбъркате.

Кафяво се смята за цвета на спокойствието и баланса, на трезвите мисли и здравия разум. Той внася увереност и сигурност, дава чувство на защита. Всеки един нюанс на кафявото може да придаде своето специално настроение. Например, светлия „ млечен шоколад“ може да придаде спокойствие, тъмно-кафявото дава тежест и е особено подходящ за „мъжко“ жилище, а мекият и нежен пясъчен нюанс е подходящ за романтичните натури.

Тъмните тонове на кафявото могат да намалят визуално помещението, затова не го използвайте в малки помещения.

Що се отнася до съчетанието му, може да изберете между кафяво и бяло, но сложете и цветен акцент, за да не бъде стаята скучна. В комбинация с бледо розово ще създадете баланс и ще омекоти пространството. С жълто пък ще внесете слънчева нотка, а ако съчетаете различни нюанси може да постигнете забележителен ефект във всекидневната. Лилаво и кафяво правят помещението мистично и тайнствено.

За да не бъдем голословни обаче, вижте няколко идеи за стаи в кафяво, които ще ви впечатлят. 

Източник: Idei.bg