Докато красивата прическа и гримът могат да отнемат няколко години от външния вид, грешният избор на облекло крие риск от обратния ефект – да ни състари.

Стилистът Алекс Уилсън разкрива някои от често срещаните грешки, които много жени правят и чиито резултат води до значително състаряване, пише Тялото.бг.

1. Дължината

Много жени предпочитат максимална дължина, за да скрият определени области от тялото си. Това обаче често повече вреди, отколкото да има добър ефект. По-възрастните дами например често искат да скрият глезените, около които кожата е започнала да увисва, или пък се чувстват по-комфортно с дрехи, които ги покриват. Тази дължина обаче ги прави да изглеждат по- закръглени и старомодни. Добра алтернатива е миди полата, която стига до прасеца. 

2. Прекаляваме с черния цвят

Макар да е любимият цвят за дрехи сред много жени, тъй като е подходящ за всеки повод, невинаги е добър избор. С напредването на възрастта кожата ни става е по-бледа и когато облечем черни дрехи, това може да създаде силен контраст, който да подчертае фините линии и тъмните сенки под очите.

3. Грешната материя

С увеличаване броя на годините сме по-склонни да се спираме на памучни платове. По този начин обаче се очертават проблемните области. Затова е препоръчително да избягваме памучните дрехи, които очертават тялото.