Суеверни жители в източната част на Южна Африка живеят в страх. Причината е, че на бял свят се появило нещо, което старейшините казали, че е наполовина човек, наполовина звяр, изпратен от дявола.

В Лейди Фрер са убедени, че магьостничеството е довело до раждането на създанието, родено от овца. Паниката станала толкова голяма, че Департаментът за развитие на селските райони са изпратили експерти, които да извършат тестове на създанието. Именно те са и авторите на снимките.

"Можем да потвърдим, че снимката е автентична, но това е много деформирано агне, родено от овца. На пръв поглед прилича на човек, но няма нищо общо с човека", заяви директорът на ветеринарните служби д-р Лубабало Мървеби. Най-вероятно майката на странното създание е била заразена от треска по време на ранната си бременност.

Овцете имат 28 чифта хромозоми, а хората - 23. По този начин се разсейва мита, че бащата на създанието е човек, пише Дневник.

"Можем да съдим, че деформираното агънце показва признаци за вирусна инфекция в ранното развитие на плода и нищо повече", допълни д-р Мървеби. Агнето вероятно е заченато в края на декември или началото на януари. По тове време има обилни валежи в Южна Африка, които водят със себе си много комари, от които овцата може да се е заразила.

Въпреки това паниката сред местните е голяма и ще се успокоят едва когато тялото бъде изгорено.