Ако искате всяка сутрин да се наслаждавате от  птичи поглед на зашеметяващия пейзаж на Аризона, може да го направите лесно. Най-високата къща в света – близо 40 метра височина, се продава.

Тя се нарича Falcon's Nest  („Гнездото на сокола“) и е проектирана от местния архитект Сукумар Пал през 1994 г. Имотът се намира на час и половина северно от Финикс. Пустинният пейзаж, съчетан с формата на наблюдателна кула, го прави като част от филм за Бонд.

Домът е с площ от 575 кв. метра, разпределени в десет (да, десет) етажа, разполага с три спални и четири бани. Шестият етаж е основната жилищна площ, наречена Солариумът, и се отличава със стъклени тавани и стени и много земни тонове (типични както за 90-те, така и за пустинята).

Самият солариум е 185 кв. метра и се състои от две спални, две бани, кухня и просторна стая с камина и две удобни канапета. В U-образна кухня има няколко маси, разпръснати в центъра.

Представите си обаче енергията, която трябва да отделяте, за да поддържате десететажния си дом. Falcon's Nest се отличава с алтернативни източници за енергия за отопление и охлаждане, хидравличен асансьор, който ще ви закара от гаража до дневната.

И тъй като това определено не може да се нарече средностатистически дом, агентите по продажба предлагат и някои не толкова обичайни за жилище алтернативни:

Образователна институция за геология, устойчивост и други теми, с неформални класни стаи и лекционни зали Център/музей за района Thumb Butte, който да предлага насоки, артефакти и информация за обиколката на района. Хотелско настаняване с уникални гледки, спа удобства и възможност за приготвяне на храна от личен готвач

Място за събития

Е, ако може да си го позволите, всичко това звучи чудесно. Остава само една малка подробност. Цената. А тя е 1.5 милиона долара. Защото всяко нестандартно предложение си струва