Първите български бисквити само с краве масло вече се продават активно в търговската мрежа на градовете Пловдив, София, Варна, Шумен, Разград и Търговище. Активно тече зареждането на новия продукт и в останалата част от страната. Бисквитите са изцяло българско производство на "Захарен комбинат Пловдив" АД. 

„Новото при този продукт е, че е единствено и само с краве масло. Няма никакви палмови масла и вредни мазнини, които се слагат, за да се държи ниска цена. Ние решихме да пуснем този продукт с краве масло така, както е правен едно време преди 100 години, когато не е имало палмови продукти в България и не е имало китайци, които да внасят палмови масла”, заяви изпълнителният директор на „Захарен комбинат Пловдив" Петър Стойков. 

Обикновените бисквити само с краве масло представляват хрупкави ароматни бисквити от еластично тесто. Формата им е квадратна с гладка перфорирана повърхност и накъдрени ръбчета

Основният състав е брашно, захар и краве масло. Вкусът им е изчистен и традиционен – на добро печиво. Ухаят на краве масло и имат хрупкава консистенция. Създават усещане за домашно приготвена вкусотия”, обясняват технолозите на комбината.

Подходящи са за директно консумиране, както придружени от чай, кафе или мляко. Много добре стоят в домашно приготвена торта или попарка за децата. 

„Производството на тази бисквита с краве масло отговори на потребностите на  хората, които търсят все по-често нещо вкусно, качествено и здравословно за ядене”, обясни още Петър Стойков. 

Съставът е съобразен с изискванията на българското законодателство и стандарти! Опаковат се в полипропилен със закачлив дизайн и се транспортират в кашони от вълнообразен картон. Бисквитите не съдържат никакви хидрогенирани и палмови мазнини!

„Тази година "Захарен комбинат Пловдив" АД навършва 100 години и в нашата оригинална рецепта има брашно, краве масло, захар – месиш, печеш и става бисквитка”, обяснява още изпълнителният директор Петър Стойков. 

Кравето масло в бисквитите е ценен млечен продукт, употребяван от хилядолетия. То е особено препоръчвана за младия организъм мазнина, защото подпомага усвояването на витамини и други полезни мастноразтворими вещества, като така способства за добрата имунна защита.  Важно е бисквитите само с краве масло да се съхраняват на сухо и хладно място!

Другият хит в момента са бисквитите „Мадагаскар”. Те са ароматни, хрупкави и вкусни и са атрактивни, както за майките, така и за децата.

Вериги магазини по градове, в които могат да бъдат намерени бисквити с краве масло:

 

ВАРНА

Фирма Град Брой обекти Листвани б-ти с масло
Макао Варна 4 листвана
Стармаркет Варна 8 листвана
АРАКСИЯ Варна 5 листвана
Трилениум Варна 12 листвана
Еге и Гал Шумен 4 листвана
Кулчеви Нови пазар 7 листвана
Йоми Велики Преслав 2 листвана
Общо   42  

 

СОФИЯ:

Верига магазини Бисквити масло наличност Листване до кога Брой обекти
Дени 2000 ДА ЛИСТВАНИ 6
Макс ДА ЛИСТВАНИ 5
Рекорд ДА ЛИСТВАНИ 10
Фреш ДА ЛИСТВАНИ 26
Еко Маркет ДА ЛИСТВАНИ 13
Брилянт ДА ЛИСТВАНИ 19
ВМВ ДА ЛИСТВАНИ 1
Бодинор ДА ЛИСТВАНИ 3
Деница ДА ЛИСТВАНИ 6
ЗОДИ ДА ЛИСТВАНИ 3

 

ПЛОВДИВ

Верига Бисквити масло Брой
Магазини налични обекти
   
Лекси Да  3
     
     
   
Фреш Да 6
     
   
Триумф Да  7
   
     
   
Слънчеви лъчи Да 2
     
   
БББ ДА 2