Руската тенис звезда Мария Шарапова от години е считана за една от най-сексапилните спортистки в света. Този месец тя разкрива тайните на своята идеална форма в новия брой на списание Self. Маша, която от две години е приятелка на нашия шампион по тенис - Григор Димитров, казва че всичко се крие в баланса между въглехидратите и протеините, които човек приема.

Дългокраката, руса красавица позира по ефирна рокля, демонстрирайки стройната си фигура, но споделя, че тренировките на корта не са достатъчни за това, човек да поддържа тялото си в топ форма. 

Шарапова, която развива своя успешна марка шоколадови бонбони - "Шугарпова", твърди, че въглехидратите играят важна роля в нейния режим на хранене, тъй като тялото ѝ се нуждае от "гориво", за да постига отлични резултати в тениса.

"Въглехидратите са важни за моя спорт, но трябва да се намери точния баланс между тях и протеините", обяснява тя. "Сутрин ям само плодове, а след това хапвам ръжен хляб с козе сирене и парче шунка. Когато играя по турнири, се опитвам да сведа до минимум нещата, които могат да създадат възпаление в организма ми, като тези със съдържание на лактоза", продължава тя.

Обядът на Мария съдържа ястие от пилешко и някакъв вид зеленчукова супа. "За вечеря хапвам риба - сьомга или лаврак, с гарнитура от ориз или картофи."

Шарапова признава, че държи на здравословния начин на живот, но че не е твърде суетна и че не мисли толкова много за визията си, когато е на корта. "Когато съм на корта изобщо не мисля за това как изглеждам. Правя си конска опашка за две секунди и не нося никакъв грим. Искам кожата ми да диша, а и съм там, за да играя и да печеля."

27-годишната красавица е на върха на списъка на Forbes за най-високо платени спортистки в света и това не е случайно. Освен марката си за бонбони, тя има своя, едноименна колекция за Nike, рекламира автомобилите Porsche и e лице на един от парфюмите на Аvоn.

"Аз съм голям застъпник на здравословния начин на живот и никога не бих насърчавала хората да ядат бонбони нон стоп, но считам, че човек може да хапва от всичко, което обича, стига да е в умерени количества", добавя знаменитата блондинка.