Разкриха нов начин за кражба на пари от банкомати в Москва. Престъпна група е закупила няколко банкомата, които престъпниците са модифицирали по специален начин. След това фалшивите банкомати са поставени на мястото на стандартните машини в Москва, Московска област и Сочи, предаде kaldata.com.

Външният вид и функционалността на фалшивите банкомати е съвсем еднаква с истинските машини, с изключение на функцията за подаване на банкнотите. След като потребителят постави своята банкова карта в банкомата и въведе ПИН-кода, на екрана се изписва надписът "Операцията временно е невъзможна" и картата се връща на потребителя. Но данните, прочетени от банковата карта, се предават към отдалечен сървър чрез безжична връзка. С помощта на получените по този начин данни се прави дубликат на картата и чрез записания от специализирания софтуер ПИН-код са изтегляни парични средства в различни райони на Русия.

Участниците в тази престъпна група са заловени, а фалшивите банкомати са демонтирани. В тяхната памет е останала информация за хиляди ПИН-кодове и банкови карти на руснаци и чужденци. След ареста е намерена документация, уличаваща престъпниците в използването на специални технически средства за получаване на конфиденциална информация за банкови сметки.

 ЧЕТЕТЕ ОЩЕ НОВИНИ ТУК!

TrafficNews.bg