През последните няколко години фестивал WakeЪп, провеждащ се в непосредствена близост до Кукленския манастир „Св. Св. Козма и Дамян” се превърна в една от най-желаните дестинации за почивка и забавление, като в някои случай побеждава дори интереса към морето. Тазгодишното издание се състоя под мотото „Експеримент 7” и за разлика от предишни, наблегна най-вече на преживяванията за цялото семейство.

Поляните и горите на Родопите се превърнаха в интерактивни сцени за най-различни лекции, work shop-ове, концерти, занаятчийски и спортни практики, театър, цирк от София и Венецуела и какво ли още не.

Пловдив отбеляза силно присъствие на феста, в лицето на заведения и работилници от творческия квартал Капана, театрални трупи, музикални формации, лектори, художници, DJ-и, производители на крафт бира.

В рамките на четири дни успяхме да се насладим на въжен тролей, йога и енергийни масажи, импровизационни театрални и музикални пърформанси, стрелба с лък, оцеляване в гората, литературни четения, нестинарски и кукерски ритуали, концерт на Миленита, Sound Wick, Големите гайди. Танцувахме хоро, танцувахме на джаз, танцувахме на ска и реге, слушахме диджериду. Разхождахме се по поречието на реката, между тополите, между боровите гори. Люлеехме се на хамаци и се смяхме с пълно гърло.

Ето и и снимки от фестивала:

Още за WakeЪп четете в Plovdiv Time.com!

Снимки: Александър Карамфилов