Тапетите са красиво допълнение към всеки дом и неслучайно напоследък стават все по – популярни и търсени в декорацията. Но мислейки за тапет, надали си представяме, че той може да се впише и в кухнята. 

Сред водещите тенденции днес е добавянето на индивидуалност и характер към това, обикновено смятано за по – скоро чисто функционално пространство. Освен по – различен цвят на мебелите, изкуство или текстил, защо да не помислим и за тапет? И то не какъв да е, а ярък, цветен, впечатляващ, с големи щампи и модели.

Кухните като цяло са предизвикателна среда – влага, изпарения от готвенето. Затова, преди да сложите тапет, подсигурете добрата вентилация и инвестирайте в качествени модели.

И ако се чудите как би изглеждала кухня с толкова необичайна декорация, вижте няколко помещения, които няма да ви оставят безразлични.

Тематични

Вдъхновете се от ваканционните дни на плажа или от хижата в планината и придайте по – различно излъчване на кухнята. Не забравяйте да съчетаете с цвета на мебелите

Мислете нестандартно

С тапет може да зонирате мястото около масата за хранене.

Бъдете смели

Не всеки би се осмелил да сложи подобен тапет в кухнята. Но в съчетание с белите открити рафтове, ефектът е зашеметяващ.

Фалшифицирайте

Ако харесвате тухлените стени, фалшифицирайте си. Трябва ви само качествен тапет и цветът, който искате.

В зоната за готвене

Разбира се, тапетът няма как сам по себе си да бъде решение за зоната около котлона, заради пръските, които има, но ако го сложите зад стъкло, ще имате нестандартен и много красив гръб.

Като фреска

Създайте усещане за дълбочина и безкрайност на стаята като сложите съвременен фототапет.

Източник: Idei.bg