Некролог разбуни духовете в Поповско и социалната мрежа с отчаяното послание: "Хусе, стой там! Тук лошотията не свършва!". Снимката пусна директорът на Историческия музей в Попово Пламен Събев, който написа: "Онемях от този некролог. Наистина ли живея в държавата, в която живите завиждат на мъртвите...?"
Некрологът не е поредната "творческа" провокация в мрежата, а истинска жалейка. Тя се появила в поповското село Медовина. Посветена е на Янчо Илиев с прозвището Хусе, който починал преди година. Подписана е "От приятелите", съобщава "Труд".

59-годишният мъж бил намерен вкочанен в дома му, след като съседи алармирали, че не са го виждали поне от ден. Това разказа кметът на Медовина Стоянка Вълева.

Починалият бил бивш жепеец, а през последните си години нямал работа и изкарвал по някой лев, като помагал на съселяни. Бил разведен, с голям син, който работел зад граница. Животът му като на много българи бил труден, казват местните. Хората така и не разбрали от какво е издъхнал самотникът.

Вълева също научила от социалната мрежа за творението на приятелите на покойника, но нямаше версия кой точно е сътворил некролога. Тя разказа, че снегът затрупал селото, в което в неделя, на Димитровден, правели традиционния сбор и местните били заети с шетня по празника и подранилата зима. Предположи, че некрологът е залепен на таблото в центъра и тепърва ще стане ясно кои са неговите автори, които жалят и мъртвия, и себе си.

"Прадедите ни - траките, са празнували, когато човек умре. Черпели са се! И до днес казваме: "Отърва се човекът", "Отиде на по-добрия свят", коментира философски некролога медик в мрежата.

TrafficNews.bg