Парите винаги са слонът в стаята. Независимо дали сме разорени, опитваме се да спестяваме пари или пък да харчим по-малко, всеки един от нас има проблеми с тях. Никога не са достатъчно. Винаги искаме още. Как може да се забавлявате, съобразявайки се с бюджета?

Мишел Макга решава да не харчи пари в продължение на година. След това пише книга по темата. Заделя от средствата си само за най-необходимото – битови сметки, храна и т.н. Така успява да спести над 22 000 евро, пишр Профит.

Ето няколко съвета, които тя може да предложи, когато искаме да се забавляваме и да не разхищаваме средствата си.

1. Четете

Не книга, въпреки че това е доста приятен и продуктивен начин да се забавлявате. Четете местните вестници и други публикации, онлайн или офлайн. Много общности издават календари със списък от събития, които предстоят. Отбележете си концертите, фестивалите и т.н. Сканирайки редовете, търсете думи – безплатно, вход свободен.

2. Бъдете домакин на кино вечер

Ако не ви се излиза навън, поканете приятели у дома. Бъдете домакин на кино вечер. Нека всеки донесе по нещо вкусно за хапване.

3. Излезте навън

Вземете колелото и идете на разходка из квартала. Ако нямате колело, обуйте удобни обувки и направете същата обиколка из местността или пък в близкия парк. Този тип дейности са добра тренировка за тялото и носят ред ползи за здравето. Освен това ще съберете витамин D, ще понижите нивото на стреса и ще се заредите с добро настроение безплатно!

4. Бъдете доброволец

Станете доброволец за местна инициатива или организация. Това ще се отрази добре върху душата ви, а също така и върху портфейла.

5. Търсете съкровище

Информирайте се за разпродажби – дори и да не сте заинтересовани от купуване на нещо за себе си. Може да излезе нещо интересно, ако откриете такова, задължително проучете в интернет. Ако се окаже уникално, купете и продайте на по-добра цена.

6. Учете се

Много градове предлагат безплатен вход за музеите в определен ден. Открийте как стоят нещата при вас.

7. Изследвайте

Когато се съмнявате, направете проучване. Разходете се из центъра на града. Възможно е да има безплатно събитие.