Хората изпитват увереността в собствените сили. Повечето дела се удават с лекота. Подходящо за приятелски срещи, флиртове, затова не се лишавайте от радостните мигновения на живота. Уязвимо е сърцето. Препоръчва се лечение на коленете, ставните заболявания, при болести на очите.

До 14:11 часа влияят тенденциите на 9 лунен ден. В този период кармата се разгръща. Възникват ситуации, пред които по-рано сте си затваряли очите. Подсъзнателните ритми на човека се синхронизират с ритмите на лунната енергия. От дълбините на вашето подсъзнание всички нерешени проблеми, неизпълнени обещания, омраза, гняв, неприятности и т.н. се издигат на повърхността. Запомнете: в 9-ия лунен ден нищо не се случва случайно. Всичко, с което ще се сблъскате в този период, са вашите минали нерешени проблеми.В този ден се изявява тъмната страна на човек, освен това виждаме света като в криво огледало. Може да се изпитат безпричинни страхове, безпокойство, главоболие. Лесно се появяват кавги и конфликти, сякаш от нищото. Избягвайте контакти с непознати хора. Трябва да се контролират думите и мислите. Подходящо е да се извършват само тези дела, които не изискват сериозно физическо натоварване.

В 14:11 часа започва 10 лунен ден, който ще продължи до 15:20 часа на следващия ден. Ден на кармичната памет, спомени за минали въплъщения. Десетият лунен ден е благоприятен, щастлив, енергийно зареден. След предишния труден ден, днес ще изпитате чувство на ентусиазъм, оптимизъм, усещане за изблик на жизненост. Не случайно символ на деня е фонтана, олицетворяващ източника на живота. Той олицетворява, освен всичко друго и водите на живота, от които пием, за да получим по-висше знание, познание за Бога.

Много добър ден за началото на всяка нова работа, умствен и физически труд, общуване с приятели, колеги, роднини. Енергията вече е изобилна и основното мото на този ден е „съзиданието”. Можете да започнете да строите нов дом, да започнете бизнес и т.н. Хората са настроени приятелски, готови са да общуват и да споделят опит. Нови запознанства лесно се завързват, не само приятелски, делови, но и любовни.

Десетият ден от лунния месец се свързва с родовите корени на предците, с източника. Ето защо е добре да се обърне внимание на всичко, което е свързано със семейството ви и неговите традиции. Добре е да отдадете почит на вашите предци, да се отдадете на спомени за тях, пише dunavmost.com

Идеален период за самоусъвършенстване. Препоръчва се да направите самоанализ и да се самовглъбите в себе си. Подходящо е за всякакви духовни практики, за йога, медитации.

Десетият лунен ден е времето на духовната независимост, време, когато можете ясно да видите всички трудности, които възникват по пътя ви, а не само да разберете грешките си, но и да намерите ефективни решения за това как те могат да бъдат отстранени.

Здраве - Що се отнася до здравето, този лунен ден е много благоприятен. Тялото е изпълнено с жизнена енергия и сила, бодрост. Ако имате желание да започнете оздравителни процедури, сега е идеалното време. Благоприятно е да правите всичко, което по един или друг начин допринася за подобряване на вашето здраве. Дали това са физически упражнения или дейности, свързани с почистване на тялото от токсини няма значение. Физическото натоварване сега е полезно. Тези, които са болни, могат да се почувстват по-добре сега.

Внимателно отношение изисква храненето. Можете да гладувате, но само в профилактичен аспект. Не се препоръчва сухо гладуване, нито преяждане. Полезно е да се пият много течности, сокове и билкови чайове. От медицинска гледна точка в десетия лунен ден са уязвими лактите, костите на гръдния кош и гръбнака. Смята се, че болестите, възникнали в този лунен ден, са свързани с кармата на рода или са възникнали в резултат на неправилно използване на енергията на лунния ден. Ако в този период имате болки в подребрието, това означава, че имате вътрешни проблеми.

Секс - Това е ден на творческа и обединяваща сила. Днес е важно да прекарате нощта със съпруга/та си, за да обмените силите на двата рода, да се свържете с него/нея на космическо ниво.

Сънища - Като правило в рамките на десетия лунен ден се сънуват светли, ярки, приятни сънища, чрез които тялото ви придобива сила и се чувствате напълно отпочинали след събуждането. Обикновено не носят информация в себе си.

Подстригването е опасно, може да подкопаете здравето си. Откажете се да скъсявате косите си, да подравнявате краищата им, още повече от фундаментално подстригване. Всичко това ще доведе до различни неприятности със здравето. Най-напред може да пострада системата на сетивата – всичко свързано със зрението, обонянието, вкуса и осезанието. 

В този ден колкото можете повече разчесвайте косите. Всеки път се старайте с гребена (за предпочитане е рядък дървен гребен) или четката да правите толкова движения, на колкото години сте. Разчесвайте косите на различни страни и само при завършването придайте определена форма на косите си.