Musha Cay на Бахамите, собственост на Дейвид Копърфийлд, струва $42 000 на нощ. Частният остров на Ричард Брансън Necker Island в британските острови Верджиния таксува гостите си с $77,500 на нощ.

Но новият курорт Banwa Private Island във Филипините надминава всички с цена от $100 000 на вечер. Това го превръща в най-скъпия остров в света.

Какво предлага луксозният курорт за тази цена, разказва CNBC.

Снимка 421380

Островът заема площ от 60 702 квадратни метра в архипелага на Палаван. Намира се на два часа път с хеликоптер или хидроплан от столицата на Филипините - Манила.

На изолирания остров има шест вили на първа линия, като всяка има собствени басейн и джакузи. Освен това курортът разполага с 12 стаи в градината и един екстра луксозен апартамент. Целият капацитет на острова е 48 души.

Комплексът разполага с персонал от първокласни готвачи, които приготвят храната на гостите със зеленчуци от органична ферма, на място, а рибата е прясно уловена от морето Сулу около острова.

Снимка 421381

Кулинарните предложения за гостите не свършват дотук. На курорта се произвежда мед, а винената колекция съдържа бутилки, струващи $36 000 долара, като премиум вината не са включени в обявената цена от $100 000 на вечер, пише Mobey.bg.

Избралите най-скъпия курорт могат да разчитат на услугите на портиер през цялото време и да се възползват от спа процедури.

Banwa предлага и редица атрактивни дейности като гмуркане с шнорхел, каяк, джет ски, ветроходство, йога и тенис. Курортът е осигурил и местен специалист, който познава добре природата, известна с морските костенурки Hawksbill и птиците Tabon, и може де разказва и показва на гостите.

Снимка 421379

Транспортът до и от Манила също не е включен в цената, а тя започва от $990 за хидроплан, събиращ девет пътници и стига до $11 580 за отиване и връщане с 5-местен хеликоптер.

Минималното изискване, за да се направи резервация е от 3 до 5 нощувки в зависимост от сезона.