Годината почти приключи, а потребителите на мобилни телефони с нетърпение чакат да започне 2015 г., която ще донесе и нови предложения на пазара. 

Представяме ви седем от най-очакваните смартфони на водещите производители, за да можете от рано да се подготвите за тяхното официално представяне, пише Мартин Белтов от Smartnews.bg.

SONY XPERIA Z4

Новият флагман на Sony – Z4, е очакван не само от феновете на марката, но и от конкуренцията. Винаги когато Sony представя нов смартфон от серията „Z“, следват коментари за неговите възможности и страхотен дизайн. 

Свикнали сме с многото шум преди появата на новото поколение флагмани, а Z4 не е изключение. Очакваме от Sony да представят новата камера с плътен сензор и резолюция на изображението от 21 мегапиксела, което ще позволи за HDR фотографии в реално време, както и 192 автофокусни точки. 

Със сигурност подобна технология ще направи една малка революция в мобилната фотография.

SAMSUNG GALAXY S6

Samsung пуска много смартфони на пазара за една година, но компанията привлича най-много внимание с моделите от високия клас. Със сигурност и следващият Galaxy S6 ще представи завидни изчислителни възможности и много функции. Очакваме той да бъде обявен официално на международното изложение MWC през месец март. 

Интересното при новия Galaxy е, че се предполага той да има две модификации – с гъвкав екран и със стандартен. 

Време е Samsung да представи и нова концепция за дизайн, която много вероятно може да се случи с Galaxy S6.

HTC ONE (M9)

Макар че HTC нямат толкова много почитатели, както някои свои конкуренти, те все пак успяват да устоят да се задържат на пазара и да продължават да предлагат добри модели. 

Очакваният смартфон от тях вероятно ще запази традиционното си наименование One и ще има голям екран с диагонал от 5,5 инча и мощна батерия от 3500 mAh. 

Очакваме 3GB оперативна памет и мощен чип Snapdragon 805. Камерата не винаги е била най-силната при HTC, но повечето журналисти смятат, че този път ще имаме такава с 16-мегапикселова резолюция и оптична стабилизация. 

Възможно е новият One да използва и други материали за изработката на корпуса.

HUAWEI ASCEND D8

Huawei от скоро започна да изравнява своите флагмани със свирепата си конкуренция, като марката не остава по-назад откъм фенове. Очакваме следващият Ascend D8 да притежава страхотен екран, както и нов 64-битов процесор Kirin 950, 4GB оперативна памет и 64GB вътрешна памет. Вероятно е моделът да бъде обявен през месец май.

LG G4

LG сериозно настъпи някои свои конкуренти с част от нововъведенията в G2 и G3. Следващото поколение със сигурност ще представи новата технология на LG – изключително тънък корпус и много висока резолюция. Очакваме подобрения при камерата и по-бърз процесор. 

Имаше слухове, че G4 ще се забави заради проблеми с новия процесор Snapdragon 810, но да се надяваме, че Qualcomm ще успее да оправи всичко и работата по флагмана да продължи по план.

MICROSOFT LUMIA 1030

След като моделите Nokia Lumia официално вече се наричат Microsoft Lumia, би трябвало новият ребрандинг да дойде и с нови и по-добри предложения. Очакваме Microsoft да изненада с нова PureView камера с резолюция от 50 мегапиксела. 

Мобилната фотография е нещо много сериозно при Lumia серията, така че това е напълно постижима цел за тях.

XIAOMI MI5

Най-новият сериозен конкурент сред големите е Xiaomi. Настоящата 2014 г. бе изключително силна за китайците, а според анализатори 2015 г. няма да остане назад. 

Новият Mi5 може да има Snapdragon 810 8-ядрен 64-битов процесор, както и екран с диагонал от 5,7 инча. Разбира се, по традиция, смартфонът ще струва много по-малко от повечето свои конкуренти.

Това са само част от смартфоните, които ще чакаме. Дано поне част от слуховете и спекулациите се окажат истина.

TrafficNews.bg