Ремонтът е нелек процес, в който трябва да мислите за всяко малко нещо. Ако бързате, често може да пропуснете някои важни детайли и да разберете за тях след като сте приключили, или когато вече не може да възстановите направеното. Ето защо от Novate.ru правят преглед на някои от най – честите и досадните грешки, за които е добре да помислите предварително.

Не слагайте тъмен под на банята

Той е красив, но имайте предвид, че се цапа много бързо. Всичко, което падне ще се вижда – от пастата за зъби до сапуна. Дори и капките вода когато засъхнат ще личат. А вие не искате да превръщате в роб на банята си, нали?

Не прекалявайте с рафтовете

Рафтовете са чудесен начин да подредите книги, сувенири, да аранжирате колекции. Имайте предвид обаче, че те и привличат много прах. Не се увличайте планирайки рафтовете, а мислете и за процеса на почистване след това.

Рогозка на пода

Рогозката за ток на пода изглежда много удобна на пръв поглед. Тези гнезда, в които включвате уредите обаче често се превръщат в най-истинските прахоуловители, а почистването на пода е „внимавай да не намокриш“.

В банята не забравяйте изхода за сешоара

В банята имаме нужда от контакт, защото ползваме сешоар, маша, самобръсначка. Когато започвате да планирате банята, помислете и за него и за удобното му разположение.

Пренебрегвате избора на осветителното тяло

Когато избирате осветително тяло, обърнете внимание на размера на стаята. Не закачайте полюлей с много лампи към него, защото те привличат прах и почистването става по – трудно.

Забравяте за безопасността

Ако слагате нова дограма, не забравяйте и безопасността. Помислете за механизъм за заключване, за да не могат децата да ги отворят сами, сложете обезопасителна мрежа, ако се налага.

Източник: Idei.bg