Хората, които са родени с късмет, попадат в ситуации, в които оцеляват като по чудо. Те преживяват автомобилни катастрофи, земетресения, печелят от лотарията или губят всичко. Но винаги шансът е на тяхна страна. Вижте седемте най-големи късметлии в света:

Харисън Окене



Харисън Окене работил като готвач на кораб. Той бил в банята, когато корабъте започнал да потъва. Харисън успял да се премести в двигателното отделение, където се образува въздушна яма. Спасителите го намерили след три дни. Харисън е единственият оцелял от 12-членния екипаж.

Джоан Джинтър

През живота си тя печели цели 4 пъти и то седемцифрени суми в долари. Шансът да се случи това е много по-малък, отколкото да бъде ударена от астероид.

Джулиан Кьопке



Когато е на 17 години тя пътувала със самолет над Бразилия, но самолетът бил ударен от мълния и се разпаднал във въздуха. Всички загинали освен нея. Тя оцеляла след падане от близо три метра височина. И не само това, тя успяла да оцелее още цели 3 дни в джунглата.

Мартен де Йонг

Мартен е състезател по колоездене, успял два пъти да се измъкне от смъртта без да прави каквито и да е усилия. Спортистът имал резервация за полет MH17, който бе свален над Украйна. Успял обаче да намери по-евтин билет и в последния момент отменил резервацията. Същото станало и с билета му за злополучния полет MH370, който се изгуби над Индиойския океан през 2014 г.

Цутому Ямагучи



През 1945 атомната бомба заварила Ямагучи в командировка в Хирошима. Ямагучи бил ранен, но по чудо оцелял. Върнал се в дома си в Нагазаки, когато била пусната втората бомба. Цутоми оживял и този път. Доживял до 93 години.

Оси Бил Морган

Колата му се блъска в камион, мъжът е премазан и лекарите констатират смъртта му. 14 минути, след като го обявяват за мъртъв, той се връща към живота. Но изпада в кома, а медиците решават да изключат животоподдържащата апаратура. Но Бил отново се събужда. За да отпразнува двойно възкресение, мъжът си купува лотариен билет. Той му носи нова кола ипечалба от 250 000 долара.

Фране Селак



Фране Селак е хърватски учител по музика, който оцелява, когато влакът, в който пътувал, пада в езеро. След това преживява автомобилна катастрофа, пада от самолет директно върху сено (останалите 19 пътници загиват). Той претърпява още няколко сериозни автомобилни катастрофи, но остава невредим. Прострелял се и с пистолет по невнимание. Малко след като навършил 73 г., спечелил джакпота от лотарията.

ВИДЕО