През лятото много хора смятат, че е съвсем естествено да излязат, като облекат нещо леко. Топлите месеци от годината наистина ни позволяват да изглеждаме чудесно с много малко усилия.

Най-важното е да се пазим от някои дребни, но често срещани грешки, които могат да загрозят и най-красивия тоалет.

Ето какво да имате предвид.

1. Прозрачни дрехи

Прозрачните дрехи изглеждат добре единствено на плажа. Те трябва да стоят възможно най-далеч от офиса. Единственото изключение може да бъде прозрачна блуза с красив сутиен и подходящ панталон или пола, като тоалет за някоя вечер навън.

2. Бельото

Потници, бели блузи, голи гърбове и прозиращи панталони изискват възможно най-малко видимо бельо. Най-добрият случай е то да е безшевно и в телесен цвят.

Най-важното е да намерите подходящия сутиен, така че да не се вижда под дрехите ви. И да, силиконовите презрамки са грозни.

3. Обувките

Ако не сте се запътили към плажа, забравете за любимите си джапанки. Ако дрескодът в офиса ви го позволява, може да носите кожени сандали, мокасини или еспадрили, пише tialoto.bg

4. Тесни дрехи

Тесните дрехи през лятото може да са причината да прегреете, заради липсата на въздух. Това крие по-голям риск и от изпотени подмишници и също така се разкриват всички несъвършенства на тялото ви.

5. Силен грим и парфюм

С горещите дни трябва да преосмислим не само дрехите, но също така и грима. Препоръчително е да използвате BB крем, вместо тежък фон дьо тен, и по-светла очна линия.

Що се отнася до парфюма, ако е прекалено горещо, съвсем спокойно можете да го изпуснете. Дезодорант и душ гел в любимия ви аромат могат да бъдат чудесен избор както през зимата, така и през лятото. Така ще ухаете приятно, без да се налага да използвате парфюм.