Избрали сте си вече рокля, грим и прическа за празничните дни? Менюто е съставено, гостите са поканени! Забравихте ли да украсите коледната елха?  Коледата създава настроение, събужда в нас топъл спомен от детството, обединява цялото семейство и ни прави по-щастливи, пише Канал3. Подбрахме иновативни идеи, за да ви помогнем да украсите елхата си.  

Вижте ги:

1. Тенденции при цветовете за предстоящата година на прасето 

2019 година ще бъде охранявана от жълтото земно прасе. Въз основа на цвета на талисмана, следва, че основните цветове са жълти, златисти и кафяви. Златните теменужки, топките и камбаните перфектно допълват тъмно зеления цвят на елхата и го подчертават.

2. Как да украсите елхата си като смесите различни стилове? 

Днес рядко някой украсява коледно дърво, без да има концепция. За да стане още по-красиво, обаче може да смесите няколко различни стилове в едно. Така ще създадете хармонична обстановка, пък и ще експериментирате и забавлявате, заедно със семейството си.

3. Кънтри стил

Ако искате да сте оригинални, има начин. Кънтри музиката, превзема все повече модните тенденции. Тя се превръща в символ на дом и топлина. Ако искате да вкарате такава нотка в украсата си- много е просто. Опитайте се да изработите ръчно декорацията си и използвайте материали, различни от фабричните(плат, прежда, бои).

4. Декорация в стил Чеби-шик

Чеби-шик- това е вековна традиция на Англия. Тя представлява „възкресяването” на стари домакински мебели.  Може да почерпите вдъхновение от тази традиция, като просто съживите старите си коледни играчки и ги пребоядисате, или украсите по нов и различен начин. Така, освен, че няма да се харчите за нещо скъпо, ще дадете нов вид на украсата си.

5. Еко стил

Природата ражда плодове, които имат невероятен вкус и миризма. Ами ако ви кажем, че те могат да направя украсата ви нестандартна и красива? Точно така-  жълъдите, портокалите, мандарините, канелените пръчици, кафето на зърна, може да изглеждат невероятно върху коледната ви елха. Сушените резени от портокали и цели мандарини, обвити с ароматни карамфили и висящи върху игли, могат лесно да заменят коледните топки.

6. В стилът на съветското ретро

Спомняте ли си с какви играчки сте украсявали като дете?  Стъклени сови, шишарки, часовник, показващ пет полунощ, Дядо Коледа и Снежната дъщеря, толкова сладки и почти забравени. Разходете се до къщата на баба ви  и със сигурност ще намерите украса, която да ви напомня за старите времена. Това е достатъчно, за да прекарате празниците в духа на миналото.

7. Блясък и класа

Лукс, блясък, цветове и светлини! Можете да се вдъхновите от класиката „Великият Гетсби”, за да създадете много изискан стил.  Златни блестящи топки, малки светлини на гирляндите и внушителни свещи, ще ви помогнат да създадете усещането за изисканост.

8. Винтидж стил

Старинните неща са много докосващи и сладки, а ако успеете да намерите истински бижута с история, тогава  със сигурност ще имате пътуване във времето. Ако пък случайно не успеете, недейте да се отчайвате, дори в наши времена, има много магазини, които предлагат винтидж стил. Допълнете партито с тематичен костюм и се насладете на пътуването във времето!

9. Селски стил

Селският стил ще вдъхне на дома ви нотка на уют. Изобилието от дървесина и суров текстил, изчистени метали и естествен камък ще даде на празника специална атмосфера на единство с природата. Дървени небоядисани играчки, плетени и метални декорации са идеалните за празнуване в провинцията, в голяма къща с шумна компания.

10. Бохо-шик

Бохо-шик е преплитане на много цветове, текстури и идеи. Трикотажни фигури, топки, боядисани с етнически мотиви, многоцветни помпони и хартиени гирлянди - това е истински празник за тялото и душата. Всички бижута могат да бъдат направени на ръка.

11. Необичайни коледни елхи

- Коледна елха на стената- В случай, че нямате място, да сложите коледна елха, можете, да "построите" и на стената си. Поставете гирлянди, мъниста, клони и многоцветни топки. Първо, прикрепете основата към стената (плат или плътна хартия) и оформете композицията върху нея. Елементите могат да бъдат закрепени с лепяща лента, или горещо лепило.

- Елха от подръчни материали

Можете да направите елха, или украса, от всичко, което имате под ръка. Ако имате въображение, може да използвате всичко- от хартия и картички до плюшени играчки. 

-Креативна украса

Ако искате да изглеждате тотално различни, може да се свържете с декоратори, за да направят коледната ви елха, различна от всичко, което има на пазара. Не бихте ли искали елха от книги, или такава, приличаща на рокля от модния подиум?

12. Вариации на класическото коледно дърво

- Нека ви помогнем с украсата. Ако искате все пак да се придържате към класиката, започнете първо с гирляндите, след това с играчките и накрая с лампичките. Освен, че изглежда стилно, така няма начин, елхата ви да се разпадне. 

-Цветовете на украсата могат да бъдат различни, в зависимост от настроението и вкусът ви. Преценете дали искате всичко да бъде шарено, или ще се придържате само с една цветова гама. Ако бъде направено с вкус, и двата варианта, ще изглеждат чудесно.

-Различните играчки и цветове, могат да донесат усещането за уют, но ви препоръчваме да не се опитвате да смесвате повече от 5 цвята. Тъмно синьото и лилавото, например, рядко се връзват с фона на елхата и не изпъкват. Най-красивата комбинация е съчетана с цветовете червено, злато, бронз и бяло. 

-Универсалните цветове за украса са златото и среброто и трябва да признаем, че тази комбинация изглежда просто приказно!

Както и да решите да украсите, се уверете, че го правите с любов и желание. Независимо дали се придържате към тенденциите, или традиционното, елхата ви ще бъде красива, ако бъдете със семейството си.