Гръцките курорти безспорно продължават да привличат българите.  Раят на Северна Гърция се е утвърдил и като предпочитана дестинация за лятната ваканция на пловдивчани.

Има едно място, което в България не е много известно, но е много красиво и спокойно.

На 380 километра от града под тепетата се разкрива прекрасното село Олимпиада. Сгушено сред зеленина, кътчето е подходящо за спокойна почивка и релакс. Селото се намира след град Ставрос. Още от пътя пред вас се отваря една незабравима картина, като от филм. Маслинови дръвчета, средиземноморски бор и типичен гръцки стил.

Плажната ивица е дълга и едновременно с това широка. Покрита само със ситен, мек пясък. Предимството на Олимпиада е, че дори в разгара на сезона не е пренаселено. Така и на плажа – винаги има място. Освен с бийч барове на брега има и свободна зона.

Водата пък е кристално чиста и толкова прозрачна, че може да видите малки рибки как плуват около краката ви.

За любителите на скалистите местности, има няколко издадени в морето каменни носове, където гмуркачите могат да видят различни морски обитатели. Трябва да знаете обаче, че именно там е осеяно с морски таралежи.

 

В китното селце може да се наеме апартамент във вила на плажа на цена 30-60 евро , в зависимост от броя на стаите. В центъра пък на ваше разположение са квартири и семейни хотелчета на сравнително изгодна цена. Дори да нямате резервация, на място все ще намерите подходящото за вас местенце.

Цените по таверните са изгодни и непременно трябва да се пробват рибните деликатеси.

Сигурно вече си мислите, че името на Олимпиада идва от Олимпийските игри. Е, трябва да ви разочароваме, тъй като селцето носи името на майката на Аристотел. Смята се че именно тук е нейното родно място.

 Ha 1 kм oт кyрорта  пък ce намирa селο Cтагира - рoднотο мястo нa Aриcтотел.  Там може да се видят останки от дома му. Мястото е оградено с каменни зидове. Крепостта е над селото и от нея се разкриват невероятни гледки.