В Южна България е разположена една живописна планина, чийто дух, природа и хора са по-различни. Вероятно някои от вас ще кажат същото за Пирин, Рила, Стара планина, Странджа и т.н. Но магията на Родопите е несравнима!

Богата растителност, различни животински видове и много, много вода! Това изниква в съзнанието на всеки, посетил Родопите. Арда е реката, която прекосява цялата планина и свързва три язовира, чиято атмосфера излъчва невероятна магия.

Язовир Кърджали, Студен кладенец и Ивайловград са местата, на които можете да отидете и да останете очаровани от пъстротата на цветове, археологическите разкопки – Перперикон, Цепина, Устра, Асеновата крепост, разкриващи вековна история; редки птици – скален орел, сокол скитник, ловен сокол, ливаден дърдавец, обитаващи региона и свободно разхождащи се сърни, елени и всякакви диви животни.

Язовир Въча, известен с плаващите къщи , Голям Беглик, Малък Беглик, Батак, Широка поляна. Все места, на които можете да се разходите и да останете учудени на територията на България какви приказни места има. Величествени гледки и вековна история има по тези земи. За съжаление човекът не ги е пощадил и на много места си личи присъствието му, но всяка година любители на природата организират почистване на районите.

И продължаваме с Цанков камък, Доспат. Може да посетите и уникалната рампа Орлово око, от която се разкрива живописна гледка към Буйновското ждрело, най-дългото в България.

Ако има дестинация, която си заслужава да бъде обходена надлъж и шир, то това е Родопа планина. Овалните очертания на билата ѝ, долините, пещерите – Снежанка, Ягодинска, Лепеница, Скалните мостове… Толкова много вълшебство събрано на едно място!    

Ако искате да усетите истинския дух на Родопите и да се потопите в това райско кътче на Земята просто обиколете тези места!