Домът е нашето безопасно място, където трябва се чувстваме най-щастливи, защото имаме уюта, комфорта и компанията на семейство. Ето защо правим всичко възможно, за да сме сигурни, че той ще има онази позитивна енергия, която да ни позволи да се отпуснем и да се насладим на моментите там пълноценно. И когато става въпрос за енергия, използването на някои фън шуй практики може да внесете добрата такава.

Ето няколко базови и лесни начини да привлечете положителната енергия и да имате по – щастлив дом.

Поддържайте пространството отвън чисто и гостоприемно 

Без значение дали живеете в къща или апартамент, уверете се, че мястото пред входната врата е чисто и спретнато. Не си позволявайте да оставяте счупени саксии, поддържайте пътеката чиста, заменете неарботещите светлини, не оставяйте обувки.

Входната врата като източник на добра енергия

Според The Spruce входната врата е „устата“ на дома, в която влиза положителна енергия. За да я внесете, вратата трябва да е в добро състояние, което означава без обелена боя, счупена брава, скърцащи панти.

Украсете предната част на дома

Най-лесният начин е да украсите с растения! Те изглеждат добре, добавят баланс и  внасят добра енергия.

Организирайте коридора

От входната врата добрата енергия се влива в дома ви през коридора. Не прекъсвайте потока й с претрупано пространство. Подсигурете шкаф за обувките и палтата, сложете ваза с цветя, за да добавите свежест и закачете огледало, което да подпомогне позитивните вибрации в дома.

Обновете дневната стая

Не блокирайте вратите на дневната с мебели, за да запазите положителната енергия. Почистете всичко излишно, пуснете светлината и проветрявайте редовно.

Подредете гостоприемна трапезария

Освен да се отървете от нещата, които не принадлежат тук, сложете ваза с цветя на масата.  Може също да закачите огледало на едната стена, за да отразява масата за хранене.

Обърнете внимание на местата на мивката и печката в кухнята.

Според статия, публикувана в House Beautiful, кухнята символизира храненето във фън шуй. За да поддържате положителната енергия тук, уверете се, че мивката и печката не са една срещу друга, а печката не е поставена под прозореца или срещу вратата.

Дръжте банята чиста

Редовно почиствайте банята и се уверете, че тя е чиста и свежа. Дръжте капака на тоалетната затворен, за да не излизат парите от дома ви.

 

Ако имате градина, поддържайте я.

 

Добре поддържаната градина не е просто добавка към цялостния облик на дома ви, но и отговорна за положителната енергия в него. Грижете се за растенията ви, редовно ги поливайте и торете. Старайте се да имате добре оформени лехи и алеи.

Източник: Idei.bg