Библиотеката се състои от огромни блокове изградени от лед, върху които са написани желанията на хора от цял ​​свят, така че можем да заключим, че ледената библиотека се радва на доста голям международен интерес.
 
Тази история потвърждава, че книгата вероятно е най-добрият приятел на човека. Именно в Русия, на място, където царуват снега и леда, е отворена "ледена библиотека".

 [/userfiles/files/01-biblioteka-od-zelbi-rusija-123.jpg]

И докато повечето любители на литературата и литературните шедьоври се наслаждават на топлината на дома, ледената библиотека от желания, която е разположена в близост до езерото Байкал, ще ви предложи ново ниво на удоволствие в четенето, пише cluborfei.com

[/userfiles/files/02-biblioteka-od-zelbi-rusija-123.jpg] 

Най - необичайна библиотека, се намира в близост до ски-центъра Ирксутску (част от Сибир). Съставена е от огромни блокове от лед, по които са изписани  желанията на хора от цял ​​свят. Благопожеланията са оставени от Китай до Франция и всички те са написани на различни езици.

[/userfiles/files/03-biblioteka-od-zelbi-rusija-123.jpg]

Проектът е направен с цел да се привличат туристи на езерото Байкал, не само по време на зимния период, но и през цялата година. Но библиотеката крие своя риск - когато времето се затопли, тя ще се стопи.

[/userfiles/files/04-biblioteka-od-zelbi-rusija-123.jpg] 

Байкал и сега е доста голяма атракция, тъй като става дума за най-дълбокото езеро в света, а и не се съмняваме, че културната стойност ще се обогатява всеки ден.

[/userfiles/files/05-biblioteka-od-zelbi-rusija-123.PNG]