Първият солов кралски проект на Меган Маркъл е изключително успешен. Книгата с рецепти на бившата актриса се нареди на едно от челните места в класацията на "Амазон" за най-добре продавани книги, съобщи "Контакт Мюзик", цитира Канал 3.

В серия от снимки най-новият член на кралското семейство може да се види как се смее и се шегува с други жени в Обществената кухня Хубб базирана в близост до кулата в Западен Лондон.

Херцогинята е и на корицата на книгата и обяснява как е срещнала жените от общността през януари 2018 г. и е решила, че трябва да помогне с финансирането на това кухнята да може да е отворена за повече от два дни през седмицата.

От двореца казаха, че жените зад проекта са решили да се съберат и да приготвят прясна храна за своите семейства и за съседите си и по този начин да помогнат на общността да се свърже, излекува и погледне напред, чрез храната.

Меган е написала предговора на книгата „Заедно: Кулинарната книга на нашата общност”, която измести от първото място в класацията на Амазон Джоан Роулинг с книгата ѝ Смъртоносно Бяло, написана под мъжкия псевдоним на авторката.

„Ние готвихме ястията, с които бяхме израснали, нямаше напрежение и рецептите винаги работиха, защото бяха правени толкова много пъти… Разменяйки си и семейни рецепти и моментите на смях ни даваха усещането за нормалност и дом”, пишат в предговора жените от Обществената кухня Хубб.

„Кръстихме се Обществена кухня Хубб, за да отпразнуваме това, което усещаме всеки път, когато се видим – хубб на арабски означава любов”, пише още в предговора.

Меган е помогнала на групата да се свърже с издател, а нейната кралска фондация е помогнала със законовите и административните проблеми.

Принц Хари ще присъства на церемонията по официалното представяне на книгата в двореца по-късно тази седмица.