Кери Макинън живее в Австралия. Жената разказа уникална история, случила се с нейния домашен любимец – голдън ретрийвър. Една сутрин съпругът й я извикал, за да й покаже нещо необичайно.

Стопанката на кучето Аша изгубила ума и дума, когато видяла, че четириногият й любимец седи на верандата на къщата им, а към него се притиска бебе коала. Опасявайки се от гнева на стопанката си, кучето я гледало с виновен поглед, но не се отдръпвало от бебето.

Разбира се, Кери оценила постъпката на Аша, която спасила бебето коала. Най- вероятно зверчето се е изгубило и търсило майка си. Тогава срещнало Аша, която го спасила от студа и хищните зверове.

Коалчето било толкова наплашено, че отказвало да се отделя от кучето, но след няколко опита, Кери и съпругът й все пак са успели да я вземат и завият в топло одеяло.

Спасеното бебе коала е било откарано на доктор, който е казал, че всичко е наред. Сега мъничето се намира при местни природозащитници.

Когато коалата порасне ще бъде върната в естествената си среда. Въпреки, че Кери смята, че повече би й харесало да живее със спасителя си и много се гордее с постъпката на Аша.

Превод и редакция: Trafficnews.bg