През есента на 2017 година, мъжът мечта Каха Каладзе стана кмет на Тбилиси. В миналото Каха е бил футболист на "Динамо", "Милан" и "Геноа". През 2001-2003 и 2006 година той става притежател на титлата на най-добър футболист на страната си. А по-късно се заема с политика и през 2012 година заема поста вицепремиер и министър на енергетиката на Грузия.

 

През октомври тази година Каладзе печели изборите и става кмет на Тбилиси. За това, как Каха ще се покаже в тази роля, е рано да се говори. Но за личния му живот приказките са таман навреме. След новото си назначение ежедневието на Каладзе попадна под светлината на прожекторите.  

Съпругата на новия кмет се казва Анука Арешидзе. При това на външния ѝ вид може да завижда дори и Мелания Тръмп. Анука, която знае и как да се рекламира, вече я сравняват с първите дами на благополучните страни, пише blitz.bg

Тя е дизайнерка на дрехи, има собствена марка - Anouki, която стана известна с линията си от обувки и тоалети с нашивки. Своите творби дизайнерката демонстрира в Милано, Ню Йорк и Париж. При това и самата Анука е винаги стилно облечена. Все пак, в последно време тя замени ярките и нестандартни тоалети с по-строги и елегантни. Новият статут го изисква.  



"Мислех си, че е трудно да си жена на футболист, когато към тебе е приковано вниманието на феновете на мъжа ти. Но въобще не можех и да си представя, че да съм жена на високопоставен чиновник е още по-трудно. Ако в миналото животът ни бе интересен за ограничен кръг от хора, то сега нас ни следи цялата страна", казва Анука. 

 

Миналото на Анука Арешидзе също е интересно. Тя е участвала в балета "Сухишвили". Оттам е и нейната стройна фигура. Жената винаги се е грижела за себе си.  



Основното постижение на жената на Каха Каладзе е раждането на трите им сина: Леван, Ваче и Кахабер. Въпреки огромните финансови възможности, Анука сама възпитава децата си и не ползва услугите на бавачки.  



"Знам, че Каха искаше най-малко две деца. Аз пък си мечтаех за момиченце, но последната бременност ми беше много тежка, затова реших временно да преустановя попълненията в нашето семейство", казва тя. 

Не може да се каже, че на тази жена ѝ е лесно да е съпруга на високопоставен чиновник, но може да се каже, че тя прави всичко, за да не забележи никой. "Много е трудно да се свикне с постоянната заетост на Каха. Той на практика няма почивни дни. Виждаме се предимно през нощта. Той късно се връща от работа, често си лягаме да спим в 03:00 часа през нощта, но преди това си казваме всичко от деня", признава жената.

Голямото трудолюбие, което Анука полага, за да осигури щастие на своето семейство, я правят кумир за мнозина. Безкрайната енергия, с която тя създава новите си дрехи, пък помага за прокарването на бранда ѝ. А чувството за прекрасното, природното обаяние и безупречният вкус вече са я направили новата икона на стила. 

"Изцяло съм се посветила на популяризирането на марката ми. Никога обаче не съм се отнасяла към работата си като към бизнес, за мен това на първо място е изкуство, възможност да покажа творческите си амбиции", казва Анука.