Властите в малкото чикагското предградие Форест Грийн, Америка,  се канят да въведат закон, който да застави младежите да се обличат прилично с панталони по мярка. Местният кмет и администрацията му никак не харесват модата, въведена от Джъстин Бийбър – панталоните да падат значително под талията, съобщи Metro,цитирани от Мениджър.

„Получаваме огромно количество жалби за подрастващи, които ходят със свлечени панталони. Съгражданите ни са разстроени. В нашите правомощия е да въведем глоби до 750 долара за подобно нарушаване на обществените порядки”, заявява кметът Антъни Калдрон.

Жители на едва 15-хилядното предградие твърдят, че най-често със свлечени гащи ходят тъмнокожите младежи. Кметът обаче уверява, че налагането на ограниченията за облеклото няма никаква връзка с расизма. „Прекрасно знае, че тази възмутителна мода – ако изобщо това може да се нарече мода, е разпространена сред младите хора от всички националности”, заявява Калдерон.

„Ужасно е, всеки ден гледам по улиците десетки младежи с панталони, чиито дъна висят под коленете. Отвратително. Не ми се мисли какво се случва в главите на това поколение” – възмущава  Лазаро Джоунс.

Други негови съграждани обаче са на различно мнение. „Струва ми се, че  чиновниците  имат по-важни въпроси за решаване – например корупцията или убийствата. Да се приписват всички беди на екстравагантно облечените хлапета е много лесно”, смята Доминик Чипета.

Неотдавна в друг американски град – Буриен, щата Вашингтон, беше приет закон, забраняващ на жителите да миришат лошо.

TrafficNews.bg