Риалити звездата Ким Кардашиян попадна под ударите на закона. Срещу нея се води дело за измама, а исканото обезщетение възлиза на 100 милиона долара.

Делото е започнало наскоро, въпреки че конфликтът датира от 2014 година. Тогава звездата сключила сделка с производителя на софтуеър Дейвид Либенсон за създаване на приложение за емоджита, наречени "Кимоджи", пише Dir.bg.

60% от печалбата да отиде в джоба на Либенсон и партньорите му. Условието било Ким Кардашян сама да подаде документите за защита на търговската марка. Риалити звездата обаче е обвинила един от партньорите на Либенсон, че е оповестил лична информация за нея, след което се оттеглила от сделката.

Според документите тя се опитала да окаже натиск на Либенсон да не завежда дело. Самият Либенсон заявява, че Кардашян е знаела за изтичането на личната информация преди да подпише договора и е използвала това като извинение, за да не изпълни ангажиментите си.

"Уверени сме, че делото ще бъде прекратено", коментира пред TMZ адвокатът на Ким.

През 2017 г. Кардашиян бе обвинена в плагиатство, а исканата сума за обезщетение отново беше 100 милиона долара. Тогава ставаше дума за калъфчета за телефони. Мъж на име Хушманд Харуни твърди, че патентът е негов и датира от 2013 г. към фирмата SnapLight. Съпругата на Кание Уест обаче пуска калъфчетата като неин продукт. Миналата година страните постигнаха споразумение.