Без значение дали си сънувала сдобряване с бившия или как гаджето ти предлага брак с пръстен без камък, любовните образи насън могат да са доста странни. Но си струва да помислиш над тях.

"Объркващите сънища носят ценна информация" - казва Кели Балкли, автор на "An Introduction to the Psychology of Dreaming" - "Те се фокусират върху трудностите, за да ни помогнат да разберем какво се случва в живота ни".

Но как да открием смисъла на подобни шантави образи?

"Най-напред изясни чувствата си. Макар че в сънищата ни се разиграват чудати сценарии, на емоционално ниво те хармонират с реалния свят", изтъква Балкли.

На второ място, опитай да придадеш смисъл на образите от съня (например - среща с предишна тръпка в исторически музей може да означава, че чувствата трябва да останат погребани). Тъй като те са силно субективни, е невъзможно да се даде шаблон за разгадаване на смисъла им. Но като начало, ето няколко интерпретации на често срещани любовни сънища:

Сънят: Изненада - отново си с бившия си

Това не означава задължително, че копнееш връзката ви да се повтори. Но на някакво ниво той още ти влияе.

"Ако е бил от "запомнящите" се бивши, значи изживяното с него и до момента има позитивно въздействие в живота ти", обяснява Балкли. Може би ти е помогнал да се почувстваш по-уверена. А ако е бил задник... Тогава вероятно се чувстваш емоционално впримчена в старата връзка или пък в момента си с някой, който проявява сходни черти.

Сънят: Гаджето те мами - изневерява или лъже

Твоят човек случайно да се е изплъзвал напоследък? Като онзи път, когато не се и опита да те успокои след тежък ден?

"Подобен сън се появява, когато половинката ни не реагира както сме очаквали" - казва Джилиан Холоуей, автор на "The Complete Dream Book of Love and Relationships" - "Осъзнаваме колко сме раними във връзката си и тази несигурност се поражда в съня."

Сънят: Прецакваш нещата с твоя приятел или тръпка (секс за една нощ, брутален скандал или друго)

Когато връзката придобива по-голяма значение - например осъзнаваш, че се влюбваш в добър приятел или вече си влюбена в човека, с когото излизаш отскоро - може да се появи подобен сън. "Той е предупреждение, че връзката е значима и е важно да бъдеш внимателна", казва Холоуей.

Сънят: Сватбата е странна

В сънищата сложни идеи приемат прост облик. А какво може да е по-ясен знак за обвързаност от сватбата?

"В този сън опитваш да си представиш как би изглеждала следващата стъпка и дали е удачно да я направиш с мъжа, с когото се срещаш от време на време или с дългогодишния си приятел", разкрива Холоуей - "Смущаващият елемент означава, че не бива да прибързваш".

Има още трески за дялане, затова изчакай, докато си сигурна.

Повтарящи се теми

Обърни им особено внимание! Те са алармата на подсъзнанието ти - не натискай бутона за изключване.

Източник: cosmopolitan.bg