Често, когато сменяме жанра, това издава промяна в настроението или настъпването на определена фаза от живота ни, казват от Beu.bg. Но като цяло винаги се връщаме към любимите си четива. Когато четем, ние се намираме в друг, алтернативен свят, а не в реалния живот. Именно изборът на тази алтернатива (книгата) е свързан с психиката и същността ни. Вижте какъв тип сте вие според любимите си книги.

Криминални романи и трилъри: Вие спадате към хората, които са пристрастени към тръпката и вълненията. Ненавиждате скуката в ежедневието и чрез книгите търсите своите малки приключения, които да ви карат да се чувствате живи. Това не значи обаче, че сте екстремисти, защото все пак предпочитате опасностите да са иреални, а именно върху страниците.

Любовни романи и приказки: Това са два различни жанра, но имат много общо. Читателите на тези книги са с романтични души, хора мечтаещи, но не и наивни. Важно е да се различава реалността от измислицата.

Класическа литература: Не всеки може да понесе Достоевски, но тези, които обичат класиката, са природно интелигентни и много, много начетени. Те се отличават също с развито въображение, остър ум и безпогрешна интуиция. Обикновено в реалния живот са лидери и личности, чиято дума винаги се чува.

Фентъзи и научна фантастика: Читателите на фантастика са хора отворени към новости и иновации, приемайки новите гледни точки, любопитни и толерантни. Те са откриватели, начетени личности, които винаги изпъкват с блестяща логика и креативност.

Научна и документална литература: Хората, които четат този вид книги и то не по задължение, са интелигентни и любознателни. Често това са хора, които живеят само и единствено в реалния свят и отхвърлят всичко, което не е обяснено от науката. За тях белетристиката е лъжа и могат да бъдат много упорити, дори тесногръди.  

TrafficNews.bg