Google отново ще спазят традицията и ще ни заредят с много положителни емоции за коледните празници още в началото на декември. Компанията актуализира страницата на своето онлайн коледно селце с множество нови игри и изненади за потребителите, независимо от тяхната възраст. Най-любопитните разбира ще има как да проследят пътя на Дядо Коледа, чрез специалния тракер в страницата на Santa's Village и така да станете съпричастни на вълнуващото пътуване. Услугата е достъпна чрез Google Santa Tracker. 

Съдържанието в онлайн портала ще се обявява постоянно с нови неща, които да ви позволят да се забавлявате оптимално от мобилното устройство. В момента виртуалното селище предлага достъп до две дузини игри, които са едновременно образователни, като някои от тях са създадени да научат децата на базовите принципи на програмирането. Google Santa's Village разполага и с множество коледни клипчета, които можете да споделите с приятелите си, съобщава Mashable, цитирани от Digital.bg

Една от водещите атракции в Santa's Village е т.нар. "Elf Maker". Както името подсказва това е инструмент за създаване на елфи. Всеки потребител ще има пълна свобода да персонализира начина, по който ще изглежда малкото същество от главата до петите. Добре е да знаете, че компанията е готова с ъпдейт за Google Assistant, позволяваща на малчуганите да получават актуална информация за Дядо Коледа, както и да им прочита приказки на глас.