Разгарът на летния сезон наближава и голяма част от вас сигурно вече правят планове за това къде ще прекарат почивката си. Едновременно с това обаче вероятно се терзаете как ще пренесете за поредно лято всичкия този багаж.

Искате да изглеждате добре, да носите най-модерните си дрехи, но без да се налага да влачите няколко тежки куфара? Ние вече помислихме за това. За целта ще ви дадем няколко практични съвета как да съберете нужния багаж, но във възможно по-малък куфар и да прекарате ваканцията си чудесно, пише Dir.bg.

На първо място ви съветваме преди заминаването да изпробвате и комбинирате няколко тоалета, които ще вземете с вас. Така ще се чувствате сигурни, защото предварително сте видели как изглеждате в дрехите. Харесали сте начина, по който сте облечени. Респективно ще бъдете значително по-уверени във визията си. По-важното е, че няма да се наложи да заемате място в куфара си с излишни дрехи, които не сте сигурни как ще съчетаете после.

Следващият ни съвет е да заложите на повече тениски и потници в свежи цветове, отколкото дрехи като дънки и панталони. Веднага отговаряме защо. Дори под ръка да имате само 2 чифта от тях, разполагайки с повече дрехи за горната част от тялото си, ще можете много по-лесно да разнообразите всяка визия.

Вместо да сгъвате дрехите си, най-добре ги навийте на руло. Несъмнено докато събирате багажа си, ще установите, че така се спестява много повече място в куфара, с който сте избрали да тръгнете на път.

Предлагаме ви в случай, че почивката ви ще продължи по-дълго време, а какво по-хубаво от това - да използвате вакуумни торби. Ще ги намерите лесно в магазините за домашни потреби. Освен това, те се използват много бързо и удобно. Спестяват много място, когато е нужно да се пренесе повече багаж.

Ако вземате чифт обувки с вас, най-добре е да не ги слагате в кутия. Разделете обувките една от друга, сложете ги в торбички, за да не се замърсят останалите неща в куфара ви. Така можете да сложите всяка обувка на свободно място, което още не сте заели.

Следващият ни съвет е да подберете само най-необходимата козметика. Желателно е да успеете да я сместите в не повече от 1 несесер.

Помислили сме и за тази част от дамите, за които една чанта никога не е достатъчна. Ако решите да вземете и друга с вас освен тази, с която ще пътувате не я оставяйте празна в багажа си. Най-добре изберете нужни и любими гримове и ги сложете вътре в чантата. Така отново спестявате място.

Пригответе си слънчев и прекрасен тоалет, с който да пътувате. Така ще се чувствате красиви и добре още с началото на почивката и ще носите ведрото настроение. Освен това ще имате поредната свежа, лятна комбинация от дрехи.

Разбира се не забравяйте плажното мляко и доброто настроение!