Ако имате малка спалня, една от най – важните задачи е да създадете пространство без хаос и бъркотия, нали? Но как да подредите всички вещи, без да претрепвате и без това малката стая и да се радвате на достатъчно комфорт и простор?

От Real Homes дават няколко хитри решения за съхранение в спалнята, които ще бъдат от полза за всеки.

Преди да планирате какво да сложите в спалнята за съхранение, преценете внимателно вещите, с които разполагате, помислете от какви мебели се нуждаете – обикновено това са гардероб, скрин, нощно шкафче, рафтове…Прегледайте дрехите и аксесоарите – кои от тях носите и кои просто стоят и само заемат място? Имате ли нужда от допълнително място за сезонни дрехи? Обувките и чантите имат ли си отделен шкаф или се съхраняват в гардероба?

Сега вече сте по – наясно какво трябва да имате в спалнята, а идеи за подредбата, може да заимствате от следващите съвети.

Използвайте стените и сложете рафтове – по цялата стена, на отделни сегменти или кубове – решението е ваше

Ако разполагате с ниша, помислете за оползотворяването й. В случай, че е нестандартна, поръчайте да бъдат изработен модел, който да пасне на мястото.

По същия начин, в детската стая, например, наличието на дълбока ниша може да бъде решение за легло и система за съхранение в едно.

Ниската част в мансардата предлага много потенциал за съхранение и може да бъде чудесно място, за да позиционирате скрина там.

Инвестирайте в гардероб, който се адаптира според нуждите ви. Ако мястото, с което разполагате е тясно, направете гардероб по поръчка. Огледална врата създава илюзия за по – голяма и широка стая.

Закачалките са чудесен начин да оптимизирате наличното пространство в гардероба. Мислете за вертикално съхранение, за да имате място за всички аксесоари.

Прозрачните мебели са интересно допълнение към всяка стая, а в спалнята са необичайно решение.

Повдигнатото легло е добро решение, ако стаята е много малка, но таванът достатъчно висок.

Или пък може да градите над него в рамка.

Покажете вещите си – отворени гардероби, открити рафтове или етажерки – те са модерни и актуални. Единственият недостатък е, че ще трябва да поддържате безупречен ред.  

Таблата зад леглото може да бъде и място за съхранение на вещи.

Източник: Idei.bg